Пт, 2024-03-29, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
У зоні АТО найгарячіше - між Авдіївкою та Мар'їнкою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж минулої доби найактивніші бойові дії у зоні проведення антитерористичної операції велися на ділянці між Авдіївкою та Мар’їнкою. Про це сьогодні, 24 листопада, на брифінгу у Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Найбільш інтенсивні бойові дії вчора велися на ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки. Вони розпочалися після 10 години ранку і тривали до пізнього вечора. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Найбільшу кількість ворожих обстрілів вчора зафіксовано в Пісках, зокрема, там вчора працювали ворожі снайпери", - сказав Мотузяник.

За його словами, у Зайцевому, Майорську, Новгородському та на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої зафіксовано більш як 10 провокацій ворога із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Також противник по одному разу застосував 82-мм міномет та БМП - це сталося у Майорську та Новгородському відповідно.

Крім того, за словами Мотузяника, на Луганському напрямку ворог порушив режим тиші лише у місті Щастя - з протилежного боку Сіверського Донця бойовики провели гранатометний обстріл.

Далі по всьому фронту до міста Світлодарськ вчора було спокійно.

Водночас Мотузяник зазначив, що на Маріупольському напрямку противник вчора проявляв активність у селі Богданівка Волноваського району та селищі Широкине.

"Користуючись рельєфом, бойовики намагаються підібратися до наших позицій для ведення провокативних обстрілів. Втім, ця тактика є безперспективною", - сказав Мотузяник.

Минулої доби внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, однак двоє зазнали поранень. Також вчора внаслідок підриву на ворожій розтяжці було травмовано двох бійців.

Розвідка: Захарченко наказав бойовикам застосовувати будь-яку зброю

Ватажок бойовиків Олександр Захарченко дав дозвіл незаконним військовим формуванням використовувати будь-яку зброю проти сил АТО. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

"Лідери проросійських сепаратистів демонструють повне нехтування положеннями Мінських домовленостей. Керівник так званої "ДНР" Олександр Захарченко особисто віддав наказ підрозділам 1 АК на застосування будь-яких видів зброї по позиціях Збройних сил України", - сказано у повідомленні.

"При цьому бойовики зацікавлені у підвищенні інтенсивності обстрілів сил АТО задля збільшення виплат за участь у бойових діях від російського окупаційного командування", - зазначають у розвідці.

За даними розвідки, за минулу добу бойовики підсилювали підрозділи першого ешелону 1 та 2 АК на Слов’янському та Маріупольському напрямках, приховували озброєння та військову техніку у заборонених Мінськими домовленостями районах на Новоайдарському, Слов’янському та Волноваському напрямках.

Українська сторона поінформувала ОБСЄ щодо порушення противником Мінських домовленостей. Представникам Місії надана інформація про наявність у районах Горлівки, Зимогір’я танків, артилерійських систем противника калібром понад 100 мм (САУ) та 122 мм (РСЗВ "Град").

23 листопада бойовики здійснили 53 обстріли зі стрілецької зброї (у т.ч. РПГ, АГС), зенітних установок ЗУ-23-2, БМП-2, 82-мм мінометів, з них 43 – у районах Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Новгородське, Опитне, Піски, Троїцьке (Донецький напрямок), п’ять – Зайцеве, Майорськ (Слов’янський напрямок), три – Широкине (Маріупольський напрямок), один – Богданівка (Волноваський напрямок), один – Щастя (Новоайдарський напрямок).

Нагадаємо, 8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових у районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про нібито геноцид Україною російськомовного населення Донбасу, зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов попереджав, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни, Збройні сили України припинять відведення озброєння і військової техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: найгарячіше, зона АТО, Авдіївка, Мар'їнка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]