Вт, 2024-03-19, 08:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Уболівальники не так активно рвуться до Донецька: далеко і дорого
Інші останні Спортивні новини

У чвертьфіналі Євро-2012 на "Донбас-Арені" сьогодні зустрінуться збірні Іспанії та Франції. Донецьк зустрів чинних чемпіонів світу та Європи традиційними хлібом-сіллю та спекою.

В аеропорту емоційний прийом іспанцям влаштували місцеві волонтери. Команда Вісенте дель Боске обрала той самий готель, що і збірна Англії, коли грала на "Донбас Арені". До стадіону від нього – 3 хвилини пішки, зазначає ТСН.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Десяток журналістів і кілька фанів зустріли команду Вісенте дель Боске біля готелю. Охочим до спілкування із вболівальниками виявився хіба що "Малюк" із "Челсі", Фернандо Торрес.

"Ми очікуємо, що сюди приїде не більше ніж тисяча іспанських фанів. Знаю, що у Гданську було близько чотирьох тисяч. Ми сьогодні в місті шукали наших уболівальників, не знайшли жодного", - каже продюсер телеканалу LASEXTA (Іспанія) Альмудена Лопез.

Альмудена і її знімальна група іспанського телеканалу LASEXTA із Гданська до Донецька добиралися 19 годин. Переконують, для фанів – це надто довго. Та й знов-таки, ціни в готелях кусаються. "Фани, що летіли з нами, сказали - за кімнату в хостелі їм довелося платити 200 євро!" - обурюється Лопез.

Зірки іспанського футболу змінюються, а він – залишається. Супер-фан Маноло пропустив лише один матч своєї збірної від 1982 року. На "Донбас Арені" буде вперше. У Донецьку Маноло дозволили поселитися у тому ж готелі, що і збірна Іспанії.

"Наша збірна грає багато матчів на виїзді, і, можливо, фанатська підтримка в гостях не найчисленніша. Утім, ми маємо сильну команду, і цього досить", - каже супер-фан збірної Іспанії Маноло.

Суперник іспанців, збірна Франції, у Донецьку вже як удома. Команда Лорана Блана живе фактично за графіком "Шахтаря", і офіційне тренування проводить не на стадіоні, а на базі в Кірші.

За даними УЄФА, на чвертьфінальний матч Франція-Іспанія вже продано 46 тисяч 200 квитків. Переможець цього матчу зіграє півфінал на тій-таки "Донбас Арені" зі збірною Португалії.

Зауважимо, що футболка з іронічним написом про Донецьк ("Now I fear nothing, I've been to Donetsk" ("Тепер мені нічого не страшно, я був у Донецьку")) стала хітом продажів серед фанатів Євро-2012.

Незважаючи на постійні сумніви щодо здатності України гідно провести Євро-2012, вже тепер можна передбачати, що країна проведе чемпіонат успішно, пишуть закордонні ЗМІ. А фани, які вже побували в Україні, були приємно вражені відкритістю та гостинністю українців, а також ціною українського пива.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1110 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]