Чт, 2024-04-25, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:12
Учені створили рослинне морозиво
Інші останні Новини світу науки і технологій

Люди, які не можуть вживати лактозу, позбавлені можливості поласувати справжнім морозивом. Для них вчені створили унікальний десерт, який, за словами дослідників, абсолютно безпечний, але не поступається смаковими якостями справжньому морозиву, пише Discovery News.

Лактоза протипоказана в тих випадках, коли знижується рівень ферменту лактази, необхідний для перетравлення лактози. Симптомами лактазної недостатності є здуття живота, болі, діарея, блювота, хронічні запори. У маленьких дітей - неспокій і плач після їжі.

Співробітники Фраунгоферского інституту технологічних процесів і упаковки в Німеччині вирішили протестувати рослину люпин з сімейства бобових. Відомо, що насіння люпину дозволяє отримувати високоякісні протеїни, які не поступаються молочним. У порівнянні з соєю використання люпину дасть можливість виготовити продукт, повністю схожий на вершкове морозиво.

У результаті дослідники поділилися рецептом з одним із виробників морозива. Планується, що на європейський ринок рослинне морозиво вийде під маркою "Lupinesse" в різних смакових варіаціях, включаючи шоколадну, ванільно-вишневу та полуничну. За словами розробників, їхній продукт може сподобатись не тільки людям, які не споживають лактозу, але й вегетаріанцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1472 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]