Чт, 2024-03-28, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:23
Україна прямує до авторитаризму,Янукович палить мости до Брюсселя - МЗС Швеції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Шведський міністр закордонних справ Карл Більдт заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, що Україна рухається у хибному напрямку, прямуючи до авторитаризму, повідомляє ВВС.

За словами Більдта, Швеція ще не вирішила, чи приєднається до бойкоту Євро-2012, до якого закликають європейські політики у зв'язку зі справою екс-прем'єра Юлії Тимошенко, однак ситуація з українським правосуддям Швеції дуже не подобається.

"Ми ще не ухвалили рішення, чи дозволяти (шведським) міністрам туди (на Євро-2012) їхати ... Звичайно, потрібно подивитися, яка там (в Україні) ситуація. Але в цілому ми проти таких дій України (як у випадку з Юлією Тимошенко) ", - заявив Більдт.

На думку глави МЗС Швеції, Україна зараз перебуває між демократією і авторитаризмом, однак рухається у бік останнього.

"Вона рухається в хибному напрямку. За минулі 20 років вона рухалася то в одному напрямку, то в іншому, але особливо протягом минулого року вона йшла в неправильному, авторитарному напрямку," - твердить Більдт.

На думку шведського міністра, основною проблемою України є Москва, з якою Київ має глибокі розбіжності щодо ціни на газ.

"Президент Янукович каже, що вирішення цих проблем - його головний пріоритет. Водночас, вони почали спалювати мости (що з`єднують Україну) з Брюсселем", - відзначив очільник шведської дипломатії.

Більдт називає таку тактику України нерозумною й запевняє, що для президента Віктора Януковича все ще можливим залишається відновлення євроінтеграції.

"Він міг би доволі легко відновити мости з Брюсселем і досягти поступу в європейському питанні", - зазначив керівник МЗС Швеції.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт зазначав, що Україна ризикує стати ізольованою від Європейського Союзу у зв'язку зі справою колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Вчора Юлія Тимошенко в своєму листі висловила подяку лідерам демократичних країн, керівникам Євросоюзу на Європейської народної партії, українській діаспорі, різноманітним організаціям, а також дипкорпусові іноземних держав в Україні за те, "що вони сильно й одностайно стали на захист України від авторитарного режиму Януковича, на захист безцінної свободи, прав людини та справжніх цінностей".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Швеції, авторитаризму, Брюсселя, Янукович палить мости, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]