Чт, 2024-04-25, 09:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
Українці віддадуть мільярд за біопаспорти. Гроші підуть виробнику матраців
Інші останні Економічні новини
За зміну нових внутрішніх біометричних паспортів українці платитимуть 120 гривень кожні 10 років. Про це у вівторок, 9 жовтня, в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат з фракції Партії регіонів Василь Грицак, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За словами депутата, безкоштовно держава видаватиме громадянину лише перший біометричний паспорт.

"Перший паспорт держава видає безкоштовно в один рік, коли дитина народжується, і десять років дитина користується цим внутрішнім паспортом. Після десяти років уже батьки будуть платити за наступний паспорт. І на сьогоднішній день - це приблизно 120 гривень. Тобто, кожні десять років - 120 гривень", - сказав Грицак.

Він стверджує, що в Європі нібито що десять років "громадяни сплачують не менш як 100 євро".

Грицак так само повідомив, що біометричні паспорти буде виробляти фірма "Венето", пише "Українська правда".

На зауваження журналістів, що з розрахунку кількості громадян України, яким виповнилося 16 років, це буде приблизно 1 мільярд гривень і все це піде в одну структуру ЄДАПС, Грицак заявив: "Все це піде у фірму "Венето". Вона буде друкувати паспорти. Вона матраци буде робити і паспорти".

Зазначимо, що концерн ЄДАПС пов'язаний з Грицаком. Компанія "Венето" - з Михайлом Бродським.

Забзалюк: Запровадження біометричних паспортів - пограбування українців

"Бютівець" Роман Забзалюк пояснив, чому опозиція не голосувала за проект закону про біометричні паспорти. Про це він розповів в ефірі "5 каналу", пише Gazeta.ua.

"Опозиція категорично не брала участі в цьому голосуванні, оскільки ми вважаємо, що це принципове питання. Сьогодні цей законопроект небезпечний в умовах, коли кримінальна олігархія узурпувала владу в Україні і прагне до тотального контролю над громадянами. Це один з тих елементів, який безпосередньо буде використаний проти громадян. Враховуючи те, що сьогодні повний розгул і безконтролля з боку бюрократії, виконання такого закону дає можливість знову грабувати бюджет і громадян", - підкреслив Забзалюк.

"Якщо брати до уваги позицію Європейського Союзу, - додав політик, - то малися на увазі закордонні паспорти. А введення такого величезного ряду документів, які вимагають витрат самих громадян, це прямий удар по правах громадян України".

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроект про Єдиний державний демографічний реєстр. За відповідне рішення проголосували 233 депутати. Цей документ, зокрема, передбачає запровадження електронних паспортів для українців.

Науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко стверджує, що закон про біометричні паспорти вимагає якісної доробки.

У МЗС кажуть, що біометричний паспорт дозволить їздити без віз в Європу.

З міністерством згодні й деякі експерти.

"Законопроект вирішує питання запровадження цивілізованого європейського підходу до ідентифікації громадян - біометричних паспортів, - підкреслює президент Інституту політичних і соціологічних досліджень ім. Тараса Шевченка Володимир Бондаренко. - Відомо, що це необхідна умова для спрощення візового режиму з Європою."


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1129 | Додав: adminA | Теги: виробнику матраців, Українц, мільярд, біопаспорти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]