Вт, 2024-03-19, 07:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:25
Усе кидати і їхати в Україну агітує англійців BBC
Інші останні Іноземна преса про Україну

Українці – фантастично гостинний народ, а атмосфера в країні під час Євро-2012 на 100% позитивна. На цьому в коментарях британському телеканалу ВВС наголосили вболівальники національної збірної Англії, які завітали до Києва аби підтримати своїх улюбленців у чвертьфінальній грі проти Італії.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Фани "Левів" також закликають своїх співвітчизників полишити усі свої справи та долучитися до атмосфери футбольного свята, яка нині панує в Україні, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

"Це дивовижно! Люди в Україні абсолютно фантастичні, ми справді чудово проводимо час. Атмосфера неймовірно позитивна. Кожен відчуває себе частиною свята", – розповіли дві вболівальниці збірної Англії. Вони зазначили, що так тепло як в Україні, їх не зустрічали ніде.

"Українці створили дійсно чудову атмосферу. Вони насолоджуються футболом, а фан-зони просто грандіозні", – наголосив Грем Блінч, який представляє Федерацію футбольних уболівальників збірної Англії.

Усі, хто вже перебуває в Україні, передають вітання тим, хто ще роздумує над поїздкою сюди: "Приїздіть та приєднуйтесь до свята!", зазначає ВВС.

Нагадаємо, у травні в програмі ВВС Panorama було продемонстровано фільм, в якому йшлося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України, а колишній гравець збірної Сол Кемпбелл радив англійцям уникнути поїздки до України.

Англійська футбольна асоціація (FA) готує офіційну письмову скаргу на телеканал ВВС через дискримінацію України й Польщі.

Незважаючи на постійні сумніви щодо здатності України гідно провести Євро-2012, вже тепер можна передбачати, що країна проведе чемпіонат успішно, пишуть закордонні ЗМІ. А фани, які вже побували в Україні, були приємно вражені відкритістю та гостинністю українців, а також ціною українського пива.

Британські фани в Києві пили, буянили і зламали деревце

Тим часом учора британські фани зайняли шведський куток у фан-зоні на Хрещатику в Києві.

Починаючи з обіду, вони масово перебували на Майдані: пили пиво і скандували різні гасла, зокрема, "Кемпбелл, ти не правий!", "Ми будемо робити те, що хочемо", і співали свій гімн.

Разом з тим, вони вже встигли обламати одне дерево на узбіччі Хрещатика і спробували зламати ще одне, однак їх зупинили стюарди.

Деякі з британських уболівальників поводилися агресивно. Також вони обливалися напоями і кидалися ними в натовп.

Італійські ж вболівальники пересувалися по Хрещатику нечисленними групами.

Матч чемпіонату Європи з футболу 2012 між збірними Англії та Італії, а також вечір і ніч після нього в Києві пройшли спокійно, без будь-яких серйозних інцидентів, повідомляє столична міліція. "Все пройшло без серйозних порушень громадського порядку", - розповіли у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

У главку нагадали, що правопорядок забезпечували 6900 правоохоронців, включаючи військовослужбовців внутрішніх військ. По периметру стадіону правопорядком опікувалися понад півтори тисячі міліціонерів, і у фан-зоні - понад 2500 правоохоронців.

На стадіоні "Олімпійський" під час матчу перебувало 57 тис уболівальників, з яких 4 тис англійських і 1,5 тис італійських фанів. У фан-зоні було понад 10 тис людей, після закінчення матчу вболівальники швидко розійшлися.

Зазначимо, що чвертьфінальна гра між збірними Англії та Італії закінчилася перемогою останньої в серії післяматчевих пенальті.

Міліція знімала з дерева фана, який звідти хотів поспостерігати за матчем

Біля столичної фан-зони на Хрещатику стюарди і співробітники правоохоронних органів зняли з дерева вболівальника, який вирішив поспостерігати "збоку" за футбольним матчем Італія - Англія. Інцидент стався близько 19.00, повідомили в столичному главку міліції.

"20-річний чоловік, житель Полтавщини, заліз на липу біля фан-зони. Стюарди і міліція кілька хвилин намагалися умовити його злізти добровільно. Коли це не допомогло, вони спробували зняти його з дерева, в результаті чого молодий чоловік зламав гілку, на якій сидів, і впав вниз", - сказали в главку міліції, зазначивши при цьому, що правопорушник тілесних порушень не отримав і був доставлений до територіального відділення міліції №4 для складання адміністративного протоколу.

Також у міліції зазначили, що співробітники зеленбуду можуть висунути хлопцеві вимогу відшкодувати збиток за зламане дерево.

Британські ЗМІ наполягають, що расизм і насильство притаманні Україні

Авторитетне британське видання The Independent стверджує, що расизм і насильство таки мають місце в Україні.

"Расизм і насильство існують в Україні – кадри у програмі Panorama (на телеканалі BBC) були реальними, і африканські студенти у Києві можуть розповісти жахливі історії. Лише вчора організатора гей-параду було госпіталізовано після дикого побиття місцевими жителями. Частими є також прояви жорстокості фанів на стадіонах країни під час матчів національної ліги", - цитує опубліковану 24 червня статтю UkrInform.

Водночас, зазначає The Independent, під час Євро-2012 ситуація в Україні стала другорядною - найбільші проблеми були між фанами збірних Росії та Польщі, яка також приймає футбольну першість.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1256 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, BBC, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]