Чт, 2024-03-28, 10:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Ув’язнення Тимошенко колосально нашкодило Україні - вважає представник Держдепу США
Інші останні Політичні новини
Спеціальний посол з глобальних жіночих проблем Держдепартаменту США Мелані Вервір заявила, що судовий процес у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не відповідав жодним міжнародним стандартам і сильно нашкодив репутації України. Про це Вервір заявила в інтерв'ю виданню ZN.UA.

Вервір вважає "ганебною" ситуацію з тюремним ув'язненням Тимошенко: "Я вважаю, що це ганебно! Якщо говорити про випадок з Юлією Тимошенко, то, як можна було організувати процес таким чином, щоб він не відповідав жодним міжнародним стандартам?!".

Представник Держдепу США вважає, що ув'язнення Тимошенко відбулося з порушенням відповідних процедур. "Її кинули у в'язницю, проігнорувавши відповідні процедури, які треба було виконати. І це колосально нашкодило Україні", - наголосила Вервір.

За словами Вервір, в США, в ЄС і взагалі в світі зазначають, що ситуація з ув’язненням Тимошенко в Україні неприйнятна.

Нагадаємо, напередодні депутат Європейського парламенту Павло Залевський висловив переконання, що імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС призведе до звільнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка.

Раніше Сполучені Штати Америки вимагали негайного звільнення Юлії Тимошенко. Про це йшлося в листі державного секретара США Гілларі Клінтон у листі до лідера опозиції Тимошенко в день річниці винесення вироку.

Раніше Сенат США схвалив резолюцію, яку запропонував сенатор-республіканець Джеймс Інхоф у співавторстві з демократом Діком Дурбіном, і закликав Держдепартамент США накласти санкції на посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Тимошенко.

Міністерство закордонних справ України вважає, що прийнята Сенатом резолюція не відображає думку всіх сенаторів і не є обов'язковою для виконання. Комітет із міжнародних відносин Сенату США рекомендує Сенату закликати Державний департамент США обмежити видачу віз для українських чиновників, причетних до позбавлення волі та жорстокого поводження з Тимошенко.

А народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Тарас Чорновіл вважає, що поява резолюції щодо України свідчить, що ситуація серйозна, і Україна увійшла до кола країн-ворогів США.

24 вересня виконавчий директор Американського інституту в Україні Ентоні Салвія заявив, що ухвалена Сенатом США резолюція стосовно України не має обов'язкового характеру і свідчить лише про позицію тих людей, які її "проштовхнули".

Пізніше Об'єднана опозиція повідомила, що має намір надати Державному департаменту США список посадових осіб, причетних до переслідування колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко та інших політичних лідерів, які пов'язані з Помаранчевою революцією.

25 вересня депутат від Партії регіонів Леонід Кожара сказав, що резолюція Сенату США про ситуацію в Україні є думкою окремих сенаторів, що працюють на деякі політичні сили в Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: нашкодило Україні, тимошенко, Держдепу США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]