Вт, 2024-04-16, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:27
В Італії - загальний страйк
Інші останні Новини Європейського Союзу

У різних містах Італії в рамках дня загального страйку відбуваються сутички протестувальників з поліцією. Як передає РИА "Новости", в Неаполі, наприклад, поранено вісьмох поліцейських. Італійці протестують проти декрету уряду, так званого фінансового маневру, що передбачає комплекс антикризових заходів.

Сутички й напруга між учасниками маніфестацій і співробітниками правоохоронних органів спостерігалися в таких великих містах, як Рим, Мілан і Турін, де деякі протестувальники закидали яйцями, петардами та димовими шашками офіси різних банків, зокрема представництва Банку Італії.

У Неаполі хтось із супротивників економічної політики уряду кинув кілька петард та яєць у бік правоохоронців. У результаті вісім поліцейських дістали поранення і були доправлені до лікарні.

Загальний восьмигодинний страйк було оголошено на Апеннінах найбільшою в країні профспілкою - Загальною італійською конфедерації праці (Cgil). Мета акції - закликати уряд Сильвіо Берлусконі внести кілька змін у декрет, що передбачає економію 20 мільярдів євро 2012 року та ще 25,5 мільярда євро 2013 року завдяки скороченню державних витрат і запровадженню нових податків і зборів.

В усій країні у вівторок проведено загалом понад сто масових маніфестацій і акцій протесту, протягом восьми годин не працювали державні установи, банки й пошта, не їздило багато автобусів, потягів, поромів і не літали літаки.

А містечко Філеттіно на знак протесту проти заходів економії, затверджених урядом Сильвіо Берлусконі, оголосило незалежність та ввело в обіг власні гроші. Філеттіно, розташоване в центрі Італії, вирішило стати князівством і вимагає автономії. 554 його жителі не хочуть злиття з сусіднім містом Треві.

На тлі загальнонаціонального страйку у вівторок верхньою палатою італійського парламенту (сенатом) розпочато обговорення фінансового маневру, багато положень якого викликали обурення як представників опозиційних сил, так і громадськості.

Нагадаємо, що в суботу голова Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше закликав Рим прискорити ухвалення програми скорочення бюджетного дефіциту, щоб розвіяти сумніви ринку в кредитоспроможності країни.

Програму, обіцяну ще кілька місяців тому, донині не схвалено в парламенті Італії, з неї випала низка ключових економічних заходів зі зниження державних видатків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1483 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]