Чт, 2024-04-18, 06:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:39
В Киргизстані сотні ув'язнених зашили собі роти на знак протесту
Інші останні Новини світу

Близько 400 ув’язнених, які беруть участь у масовому голодуванні, що охопило практично всі СІЗО і колонії Киргизстану, зашили собі роти, тим самим посиливши свій протест.

У середині січня в СІЗО-1 в центрі Бішкека під час планової перевірки камер спалахнув бунт. Ув’язнені підпалили матраци, влаштувавши пожежу, частина з них порізали собі вени. Для відновлення порядку на територію було введено спецназ, якому вдалося до обіду відновити порядок у спецустанові. При цьому постраждали близько 30 ув’язнених і п'ять співробітників Держслужби виконання покарань, повідомляє РИА "Новости".
На знак солідарності з ув’язненими СІЗО-1 практично у всіх колоніях і СІЗО Киргизстану розпочалося голодування, яке триває вже більше тижня.
"Відсьогодні (з вівторка) ув’язнені посилюють свій протест. Це не призведе ні до чого доброго, ситуація потребує термінового вирішення", - заявив уповноважений з прав людини Турсунбек Акун.
З більш як 1300 осіб, які перебувають у СІЗО Бішкека, їжу приймають тільки близько 260.
За останню добу медична допомога знадобилася 115 голодувальникам.
Киргизькі правозахисники стверджують, що ув’язнені і ті, хто перебуває під слідством, протестують проти жорстокого ставлення до них співробітників СІЗО і колоній та обмеження відвідин для родичів.
Раніше працівники СІЗО припускали, що протест ув'язнених пов'язаний з введеними обмеженнями на побачення. За законом, засуджені мають право на побачення з родичами та іншими особами. Але під виглядом "інших" у закриті установи водилися повії. Нові обмеження стосуються саме цих "інших осіб".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1073 | Додав: nowyny | Теги: зашили собі роти, ув'язнені, Киргизстан, знак протесту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]