Пт, 2024-04-19, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Незважаючи на протести, Польша підписала угоду ACTA
Інші останні Новини світу

Незважаючи на хвилю протестів, які пройшли в усіх великих містах Польщі, посол Польщі в Японії Ядвіга Родович сьогодні вночі підписала угоду ACTA із запобігання торгівлі підробками.

Підписання Умови відбулося в МЗС Японії в Токіо, оскільки Японія є її депозитарієм, повідомляє Radio ZET. 

24 січня прем'єр-міністр Дональд Туск уповноважив посла Радович підписати цю умову. Документ також підписали посли інших країн ЄС за винятком Кіпру, Естонії, Словаччини, Німеччини та Нідерландів. Останні дві країни поки що не підписали умову через технічні причини і підпишуть її пізніше.

На громадське обговорення угоди ACTA буде достатньо часу, заявив прем'єр Польщі

Більш як 10 тисяч поляків вийшли на вулиці, протестуючи проти підписання урядом документа, який, як побоюються правозахисники, фактично дасть право владі ввести цензуру в Інтернеті, повідомляє Бі-Бі-Сі. 

Раніше прем'єр-міністр країни Дональд Туск повідомив, що в четвер планується підписання Торговельної угоди по боротьбі з контрафактною продукцією (ACTA).

Метою цього документа є введення міжнародних стандартів захисту прав власників інтелектуальної власності.

Однак супротивники Торговельної угоди стверджують, що її схвалення обмежить свободу слова. На знак протесту група активістів піддала хакерській атаці кілька урядових інтернет-сайтів. 

За словами кореспондента Бі-Бі-Сі у Варшаві Адама Істона, в середу ввечері демонстрації протесту проти підписання документа пройшли аж у кількох великих польських містах.

Їхні учасники - переважно молоді люди - тримали в руках плакати з написами "Ні цензурі" та "За вільний Інтернет".

Дональд Туск провів спеціальне зібрання кабінету, присвячене цьому питанню, за результатами якого польський прем'єр заявив, що демонстрантам не вдасться шантажувати уряд.

Для громадського обговорення Торговельної угоди буде більш ніж достатньо часу і після його підписання міністрами, запевнив Туск, пояснивши, що для того, щоб документ набув чинності, його повинні ратифікувати польські парламентарі.

Угоду вже підписали США, Австралія, Канада, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Сингапур і Південна Корея.

По суті ACTA дуже нагадує американський законопроект про боротьбу з інтернет-піратством (SOPA).  Його розгляд конгресмени відклали минулого тижня після акції, проведеної такими інтернет-гігантами, як Wikipedia і Google, які на знак протесту проти ухвалення документа тимчасово відключили свої ресурси.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1459 | Додав: adminA | Теги: Польша підписала угоду ACTA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]