Пт, 2024-04-26, 07:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
В Північному Льодовитому океані зафіксували рекордне танення льоду
Інші останні Новини світу науки і технологій

Учені виявили, що загальна площа льодів в Північному Льодовитому океані скоротилася до рекордного мінімуму за всю історію ведення спостережень.

Про це сьогодні повідомило Японське аерокосмічне агентство (ДЖАКСА), експерти якого спостерігають за кліматичними змінами в Арктиці за допомогою метеорологічного супутника "Сидзуку", передає ИТАР-ТАСС.

За даними агентства, станом на 25 серпня площа льодової поверхні в океані складає 4 мільйони 250 тисяч кв км і продовжує скорочуватися.

Як основна причина зменшення об'єму льодового масиву в Північному Льодовитому океані фахівці ДЖАКСА називають глобальне потепління.

У Японії дуже цікавляться змінами клімату в Північному Льодовитому океані, оскільки вони відкривають нові можливості для використання Північного морського шляху.

Цей маршрут в країні вважають дуже перспективним для доставки вантажів до Росії і країн Європи.

За оцінкою влади, використання Північного морського шляху замість Суецького каналу дозволить скоротити витрати на вантажні перевезення приблизно на 40 відсотків.

При уряді країни з цього питання вже працює спеціальна комісія, а у вересні поточного року японська метеорологічна компанія Weather News планує запустити супутник внісат-1 для моніторингу погоди на Північному морському шляху.

Цей апарат дозволить визначити, наскільки води вільні від льоду і чи можливо в регіоні рух великих вантажних судів.

Раніше вчені вже попереджали, що Північний Льодовитий океан, можливо, до кінця 21-го століття весь вересень залишатиметься вільним від льоду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 2873 | Додав: adminA | Теги: танення льоду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]