Пт, 2024-04-26, 04:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:49
Великобританія проголосувала за вихід з Євросоюзу
Інші останні Новини Європейського Союзу

  На історичному референдумі в Британії перемогли прихильники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 51,9% громадян (17,4 млн), проти - 48,1% (16,1 млн), повідомляє BBC.

Явка виборців становила 71,8%. Це - найвища явка на голосуванні в Сполученому Королівстві від 1992 року.

У Шотландії і Північній Ірландії більшість округів проголосували проти Brexit. Так само вчинили більшість виборців у Лондоні. Але в інших регіонах, зокрема в Уельсі і Центральній Англії, пункт про вихід країни з ЄС отримав підтримку.

Британія була членом ЄС протягом 43 років.

ДДані, що надходять з Британії, вплинули на світові фондові біржі та ринки валют. Так, фунт стерлінга впав до мінімуму за тридцять років. Курс британської валюти до долара на мінімумі обвалився більш ніж на 11%. Євро впав до американської валюти більш ніж на 3,7%.

Світові ціни на нафту вранці в п'ятницю опускалися більш ніж на 6%.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявляв: якщо британці підтримають вихід з ЄС, то назад шляху не буде.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також попереджав, що в разі можливого виходу Великобританії з ЄС не слід чекати нових переговорів про її членство у Євросоюзі.

А голова Євроради Дональд Туск повідомив, що процедура виходу Британії з ЄС може затягнутися на 7 років.

Експерти зазначали, що вихід призведе до "серйозного шоку" для британської економіки, країна може втратити близько 100 млрд фунтів стерлінгів (145 млрд дол.).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: Великобританія, за вихід з Євросоюзу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]