Пт, 2024-03-29, 14:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:51
Відбулася церемонія закриття українсько-американських навчань Fearless Guardian 2015 на Львівщині
Інші останні Новини з регіонів України

Сьогодні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон на Львівщині) відбулася церемонія закриття українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ "Фіарлес Гардіан-2015".

Як повідомили у п'ятницю 6 листопада у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони (Львів), на церемонії закриття були присутні заступник міністра оборони США з міжнародних відносин Елісса Слоткін, т.в.о. командувача Національної гвардії України генерал-майор Микола Балан, представники Збройних сил України.

Заступник міністра оборони США на брифінгу зазначила, що є усі підстави вважати, що ці навчання за участю сержантів зі складу 173-ї аеромобільної бригади Збройних сил США та військовослужбовців Національної гвардії України "відбулися вдало та успішно".

"Чимало учасників навчань з українського боку пройшли через горнило антитерористичної операції на Донбасі та перебували на передових лініях боротьби з російською агресією. Така співпраця є корисною та взаємовигідною", - наголосила Слоткін.

Вона також засвідчила, що пріоритетним напрямком співпраці між Україною та США визначено об’єднання зусиль з метою проведення довгострокових військових реформ в українському війську та надання допомоги з покращення обороноздатності України.

"Наступні тренування відбуватимуться з урахуванням досвіду, який наші військові здобули під час цієї ротації: вони стануть тривалішими, а до методики навчання ймовірно внесуть певні зміни", - розповіла Слоткін.

Також було повідомлено, що незабаром на базі Центру почнеться черговий етап міжнародної співпраці, в рамках якого перейматимуть досвід особовий склад 5 механізованих батальйонів та 1 батальйону спеціального призначення Збройних сил України.

Нагадаємо, третій завершальний етап українсько-американських військових навчань Fearless Guardian - 2015 за участю представників ВС США, Національної гвардії України та Міністерства оборони України розпочався у Львові 15 вересня.

Як повідомлялося, 17 березня народні депутати підтримали законопроект №2346 "Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях".

Цей закон схвалює рішення президента України Петра Порошенка про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі в українсько-американському навчанні Fearless Guardian 2015, українсько-американському навчанні Sea Breeze 2015, українсько-американському навчанні Saber Guardian/Rapid Trident 2015, українсько-польському навчанні авіаційних підрозділів "Безпечне небо-2015", українсько-польському навчанні підрозділів військової поліції "Правопорядок-2015".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: церемонія закриття українсько-амери, Львівщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]