Вт, 2024-03-19, 10:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Виявився більш аніж удвічі довшим Великий китайський мур , ніж вважали раніше
Інші останні Новини світу

Велика китайська стіна виявилася більш ніж удвічі довшою, ніж було заведено вважати раніше. Нові дані були оприлюднені за результатами дослідження, розпочатого Державною адміністрацією у справах культурної спадщини ще в 2007 році, передає РИА "Новости".

Раніше археологи заміряли лише ті ділянки Великої стіни, які були побудовані в епоху династії Мін (1368-1644 рр.). Їхня загальна протяжність сягнула 8,85 тисячі кілометрів.

Проте в рамках останнього масштабного дослідження археологи вивчили майже 44 тисячі ділянок стіни і її форпостів, створених у різні періоди китайської історії. Усього їм вдалося виявити 21 тисячу 196,18 кілометра споруд, причому від деяких фрагментів залишився тільки фундамент.

Як зазначають дослідники, на сьогодні лише 8,2% загальної протяжності стіни, спорудженої в період династії Мін, зберігає свій первісний вигляд, тоді як понад 74% зазнало серйозних пошкоджень.

Велика китайська стіна є одним з головних символів Піднебесної. Її будівництво почалося в період Воюючих царств в V-III століттях до нашої ери. Всупереч наявним хибним припущенням, Стіна ніколи не була єдиною оборонною спорудою - вона будувалася в різних частинах країни за різних династій з різною метою.

У 1987 році Великий китайський мур внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зазначимо, раніше активісти неурядової організації Great Wall Society повідомляли, що Велика китайська стіна перебуває в небезпеці через десятки легальних і нелегальних шахт з видобутку корисних копалин, що оточують її. Також повідомлялося, що Велика Китайська стіна може зникнути через 20 років через піщані бурі, які руйнують її.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: удвічі довшим, Великий китайський мур | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]