Пт, 2024-04-19, 12:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
З 9000 солдатиків британський художник створив інсталяцію портрета Мао Цзедуна
Інші останні Новини світу
Британський художник Джо Блек створив з 9000 тисяч пластмасових солдатиків копію портрета Мао Цзедуна, написаного Енді Ворхолом, повідомляє Газета.Ru з посиланням на газету Daily Mail.

Армія уручну розфарбованих іграшкових воїнів розставлена на площі більше шести квадратних метрів, таким чином, що кожен солдат дивиться в центр зображення – в район перенісся голови Мао. Це символізує відданість його послідовників справі революції, пояснює видання.

На створення цього об'єкту у художника пішло 5 місяців копіткої праці, розповідає директор лондонської Opera Gallery, в якій з наступного тижня виставлятиметься портрет.

Інсталяція створювалася спеціально для виставки Urban Masters. Її організатори запропонували 30 вуличним художникам зробити роботи-присвячення знаменитим особам XX століття – Джо Блек вибрав американського творця поп-арту Енді Ворхола.

Як повідомлялося, в 2008 році на церемонії вручення премії Кандінського в Москві над ляльковою скульптурою Мао з жіночим тілом художники вчинили акт символічної відплати.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Британський художник, Мао Цзедуна, 9000 солдатиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]