Пт, 2024-04-26, 13:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
Залишилася без московської квартири донька президента Узбекистану
Інші останні Новини світу
У Москві накладено арешт на квартиру, що належить доньці президента Узбекистану Гульнарі Каримовій, в рамках кримінальної справи, порушеної через витіснення з телекомунікаційного ринку цієї країни мобільного оператора "Уздунробіти" - дочірньої компанії ВАТ "МТС", повідомляє джерело в правоохоронних органах російської столиці.

"Судове рішення про арешт квартири Каримової було винесено два дні тому", - зазначило джерело.

За наявними даними, Каримова придбала квартиру в житловому комплексі "Камелот" на Комсомольському проспекті в 2003 році. Трирівнева квартира тоді коштувала 1,5-2 млн доларів, зараз її ціна перевищує 10 млн доларів, уточнює NEWSru.com.

На якій саме підставі заарештована квартира, поки що неясно, швидше за все, це пов'язано з історією, яка вже кілька місяців розгортається в Узбекистані. Раніше повідомлялося про порушення слідчими органами Росії кримінальної справи у зв'язку з витісненням мобільного оператора "Уздунробіти" - дочірньої компанії ВАТ "МТС" - з телекомунікаційного ринку Узбекистану.

"Слідчим департаментом МВС Росії за заявою керівництва ВАТ" МТС "порушено кримінальну справу ч.2 ст.178 КК РФ (Недопущення, обмеження або усунення конкуренції)", - повідомило джерело агентства.

У прес-службі оператора підтвердили порушення кримінальної справи, не уточнюючи деталей.

З червня поточного року стосовно ТОВ "Уздунробіта", найбільшого оператора мобільного зв'язку в Узбекистані, були ініційовані одночасні позачергові перевірки з боку більш ніж десяти регулюючих органів. Генпрокуратура Узбекистану санкціонувала вилучення оригіналів документів та опис майна, проведені арешти і масові допити співробітників компанії.

З 17 липня "МТС" відключила мережу на всій території Узбекистану, підкоряючись вимогам Державної інспекції зв'язку, в результаті чого понад 9,5 млн абонентів залишилася без мобільного зв'язку. У серпні Господарський суд Ташкента за поданням агентства зв'язку та інформатизації виніс рішення про припинення дії всіх телекомунікаційних ліцензій "Уздунробіти". Наприкінці місяця влада взялася до арешту майна оператора.

Загальна сума претензій, пред'явлених до компанії Генпрокуратурою, антимонопольними органами, агентством зв'язку й інформатизації та податковими органами, перевищує 1 млрд доларів, що становить суму вкладених інвестицій "МТС" в розвиток бізнесу в Узбекистані.

"МТС" відзначала, що бачить в діях влади "намір певних впливових сил в республіці Узбекистан відняти бізнес компанії в країні".

30 жовтня Вищий господарський суд Узбекистану відклав на два тижні розгляд касаційної скарги ТОВ "Уздунробіта" на рішення Ташкентського міського госпсуду про відкликання ліцензій.

Голова колегії суду запропонував сторонам дочекатися рішення апеляційної колегії Ташкентського міського суду у кримінальних справах з розгляду скарги чотирьох менеджерів АТ "Уздунробіта", бо "ці справи взаємопов'язані". Засідання суду за касаційною скаргою може відбутися 13 листопада.

Перше засідання Вищого госпсуду щодо касації "Уздунробіти" відбулося 9 жовтня. Тоді розгляд справи було відкладено на 16 жовтня для з'ясування додаткових обставин, а потім на 30 жовтня.

У серпні цього року Господарський суд Ташкента підтримав заяву Узбецького агентства зв'язку і інформатизації (УзАЗІ) про відкликання всіх ліцензій у "Уздунробіти". Регулятор звинуватив компанію в тому, що її філії працювали без отримання окремих ліцензій. За розрахунками УзАЗІ, несплата мит за ліцензії завдала збитків державі в розмірі 419 млрд сумів (210 млн доларів), а самі філіали незаконно заробили на продажу послуг 306 млрд сумів (161 млн доларів). У МТС не згодні з цим рішенням і вважають, що УзАЗІ, будучи акціонером "Уздунробіти" до 2002 року, створило і застосовувало філіальну структуру компанії до моменту конфлікту і фактично підтверджувало можливість використання такої структури при видачі ліцензії оператору.

У вересні Ташкентський міськсуд у кримінальних справах виніс вирок чотирьом менеджерам "Уздунробіти", засудивши їх до різних термінів, не пов'язаних з позбавленням волі, а також прийняв рішення про передачу всього майна "Уздунробіти" в дохід державі. Прокуратура Узбекистану звинуватила провідних менеджерів у виведенні коштів з компанії шляхом закупівель обладнання за завищеними цінами, а також в "організації злочинної групи з метою вилучення неконтрольованого прибутку".

Раніше Карімова виявилася причетною до скандалу навколо справи шведського оператора TeliaSonera, якого звинувачують у хабарах і відмиванні грошей в Узбекистані.

Нагадаємо у вересні 2011 року, організатори New York Fashion Week скасували показ колекції одягу доньки глави Узбекистану Гульнари Каримової через підозру у тому, що при створенні одягу використовувалася праця дітей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: московської квартири, донька президента Узбекистану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]