Вт, 2024-03-19, 04:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:14
За намір "замочити" Януковича двох активістів КУПР вивезли з Банкової в автозаках
Інші останні Політичні новини

Акція Комітету учасників Помаранчевої революції біля стін адміністрації президента в четвер, 28 червня, закінчилася затриманням двох учасників, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час акції активісти продемонстрували засідання народного трибуналу, де жертвою виступила "Конституція України", з якої познущався "президент України" (його учасники акції іменували "Чивокуня В.Ф.").

"Конституція України" зачитала заяву, згідно з якою обвинувачений в період з 25 лютого 2010 року до 28 червня 2012 "тимчасово виконуючи обов'язки глави держави, систематично здійснював навмисні протиправні дії, що містять елементи складу злочинів, передбачених чинним кримінальним законодавством України".

Народний трибунал ухвалив засудити підсудного до виняткової міри покарання - "публічно і прилюдно замочити його".

Після зачитування вироку учасники акції вийшли за межі огородженої території, де проходив захід і спробували пройти безпосередньо до будівлі адміністрації президента, щоб вручити цей вирок.

Співробітники правоохоронних органів не пропустили їх, мотивуючи тим, що акція була дозволена лише на спеціально відведеній території.

Активісти продовжували наполягати на тому, що "йдуть здійснювати самосуд".

Під час цього підійшли бійці "Беркуту", супроводили двох учасників акції в автозак і повезли.

Інші учасники акції повідомили кореспонденту агентства, що затримані - керівник КУПР Сергій Мельниченко і активістка організації Тетяна Лиходеєва.

Раніше в листопаді 2009 року міліція затримала двох жителів Вінницької області, які розплатилися за товар п'ятисотенною купюрою із зображенням Віктора Януковича. Крім того, львівська міліція порушила кримінальну справу за зображення Януковича з простреленою головою.

МВД каже, що затриманий активіст у неї "стріляв"

Щодо затриманих в четвер, 28 червня, під час акції біля стін адміністрації президента активістів КУПР складено адміністративний протокол за непокору міліції, повідомляє УНІАН з посиланням на центр зв'язків з громадськістю київського главку.

У четвер вранці, 28 червня, КУПРівці проводили санкціоновану акцію біля адміністрації президента.

У якийсь момент вони спробували спровокувати бійку з міліціонерами, керівник КУПР Сергій Мельниченко почав поливати правоохоронців з водяного пістолета.

Співробітники міліції не допустили протистояння, запропонували Мельниченку і активістці організації Тетяні Лиходеєвій пройти в міліцейську машину.

Затриманих доставили в Печерське райуправління міліції, де склали адмінпротокол за статтею 185 Адміністративного кодексу (непокора співробітникам міліції).

Разом з тим прес-служба КУПР з посиланням на Сергія Мельниченка повідомляє, що активістів затримали безпідставно.

"Грубе втручання міліції яскраво підтвердило тези організаторів акції: мирне зібрання, про яке належним чином повідомлена виконавча влада, безпідставно розігнали, а його організатора Мельниченко і активістку затримали і доставили в Печерське РУ міліції на вул.Московська", - йдеться в повідомленні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1042 | Додав: adminA | Теги: замочити Януковича, автозаках, КУПР, Банкової | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]