Чт, 2024-04-25, 09:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:05
Анонсував боротьбу з фейковими новинами президент Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував переглянути законодавство про засоби масової інформації для боротьби із фейковими новинами в інтернеті.

Про це він заявив під час новорічного привітання преси, повідомляє ВВС.

Макрон сказав, що під час виборів соціальні медіа зіштовхнуться з жорсткішими правилами щодо вмісту, який вони розміщують в Інтернеті.

Він додав, що відбуваються цілеспрямовані спроби розмити лінії між істиною та брехнею та підірвати віру людей у ліберальну демократію.

Журналісти впевнені, що немає ніяких сумнівів у тому, що Макрон мав на увазі Росію, коли він зробив цю заяву. Він вже заявляв про спроби Москви маніпулювати громадською думкою в Європі та США.

Французький президент заявив, що поширення неправди у соціальних медіа зараз стало можливим за кілька тисяч євро.

"Тисячі пропагандистських акаунтів у соціальних мережах поширюються у всьому світі, всіма мовами, щоб придушити політичних діячів, особистостей, громадських діячів, журналістів", - сказав він.

Він заявив, що обмеження будуть спрямовані на те, скільки може бути витрачено на проплачені новинні матеріали.

"Ми розвиватимемо нашу правову систему, щоб захистити демократію від цих фальшивих новин", - сказав президент Франції.

Макрон додав, що французький комітет із телебачення та радіомовлення отримає додаткові повноваження для "боротьби з будь-якою спробою дестабілізації з боку телеканалів, які контролюються чи перебувають під впливом іноземних держав".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 689 | Додав: adminA | Теги: президент Франції, фейкові новини, боротьба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]