Пт, 2024-03-29, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Домовилися активізувати "нормандський формат" Путін і Меркель
Інші останні Новини світу

Президент РФ Владімір Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові 11 травня домовилися активізувати роботу в "нормандському форматі".

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"При обміні думками розглянуті питання, що стосуються запровадження місії ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ. Домовлено активізувати роботу в "нормандському форматі". Ангела Меркель поінформувала про підсумки спільної з президентом Франції Еммануелем Макроном зустрічі 10 травня в Аахені з президентом України Петром Порошенком", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили ситуацію навколо іранської ядерної угоди після одностороннього виходу з неї США.

"Акцентована принципова важливість збереження Спільного всеосяжного плану дій з точки зору міжнародної і регіональної безпеки", - додали у Кремлі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном в німецькому Аахені заявив, що зустріч "нормандської четвірки" на рівні лідерів Німеччини, Франції, України та Росії може незабаром відбутися у Парижі.

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас оголосив намір запросити глав МЗС Франції, Росії та України для наступної зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Путін і Меркель, нормандський формат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]