Пт, 2024-03-29, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:29
Євродепутат - Україна, Молдова і Грузія мають запропонувати спільне бачення "Східного партнерства+"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна разом з Грузією та Молдовою мають активніше використовувати вже існуючі механізми співпраці з ЄС.

Про це під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе зазначив голова неформальної групи Європарламенту "Друзі європейської України" Пятрас Ауштрявічіус, повідомляє прес-служба офісу Климпуш-Цинцадзе.

Він наголосив, що ці країни повинні запропонувати  спільне бачення співпраці у рамках "Східного партнерства+" і презентувати його найближчим часом європейським партнерам.

"2018 рік має стати роком України", - додав Пятрас Ауштрявічіус.  

Він зазначив, що успіх України, Молдови та Грузії напряму залежить від реалізації Угод про асоціацію, імплементація положень яких має закласти основи ефективних внутрішніх реформ.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив резолюцію, в якій рекомендував на саміті "Східного партнерства" створити для України, Молдови та Грузії окремий трастовий фонд та винагородити країни за реформи, запропонувавши їм вступити в митний союз. Утім модель так званого "Східного партнерства плюс" так і не була відображена у резолюції саміту СхП, який відбувся наприкінці листопада минулого року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: Євродепутат, Молдова і Грузія, спільне бачення Східного партнерств, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]