Пт, 2024-04-19, 06:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Франція назвала червень "дедлайном" для прогресу щодо ірландського кордону - Brexit
Інші останні Новини Європейського Союзу

Червневий саміт лідерів країн Європейського Союзу є кінцевим терміном для досягнення прогресу в питаннях, пов'язаних з кордоном Північної Ірландії.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає Euractiv.

"Червневий дедлайн є дедлайном, який повинен розглядатися як остаточний", щоб знайти спосіб уникнути жорсткого кордону між Ірландією та Північною Ірландією та дозволити прогрес у переговорах щодо Brexit", - сказав Ле Дріан.

Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс заявив у квітні, що вимога ЄС щодо прогресу в цьому питанні до червня є "штучним кінцевим терміном". Разом з тим він зазначив, що це питання не можна відкладати.

Серед "червоних ліній" Британії – зобов'язання залишити єдиний ринок ЄС і митний союз, які є умовою для вільної торгівлі через ірландський кордон.

Як відомо, проект угоди Єврокомісії щодо виходу Британії з ЄС передбачає, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після Brexit.
Тереза Мей заявила, що пропозиція ЄС загрожує "конституційній цілісності" Сполученого Королівства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: червень, Франція, - Brexit, ірландський кордон, Дедлайн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]