Пт, 2024-04-26, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:13
Юридична лазівка дозволяє АНБ стежити за американцями
Інші останні Новини світу
В Агентства національної безпеки США існує законодавча лазівка, завдяки якій вони можуть цілеспрямовано збирати інформацію про американців без санкції суду, пише видання The Guardian.

Як стало відомо виданню з матеріалів, отриманих від колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, з жовтня 2011 року співробітники АНБ мали можливість шукати відомості про конкретних американців у зібраних за допомогою програми PRISM даних, передає РИА "Новости".

Як наголошується в одному з документів, аналітики не повинні використовувати імена конкретних американців доти, поки в АНБ не розроблено відповідну процедуру нагляду за подібними пошуковими запитами. Чи була вона розроблена, не уточнюється.

Імовірно, директива, яка опинилася в розпорядженні The Guardian, датована червнем 2012 року. Видання стверджує, що ця директива є першим доказом, що формально в АНБ могли стежити за листуванням американців без санкцій суду, що раніше в американських спецслужбах спростовували.

Система PRISM збирає дані про листування іноземців, які перебувають за межами США. Згодом ці відомості аналізуються і можуть бути переглянуті без санкції суду з метою запобігання терористичним актам.

Про існування системи PRISM колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів на початку червня 2013 року. Влада США стверджувала, що робота PRISM стосується лише іноземців за межами США і не порушує американське законодавство.

7 серпня журналіст британської газети Guardian Гленн Грінвальд заявив, що має близько 20 тисяч секретних документів уряду США, переданих йому екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом. Журналіст прославився на весь світ після початку публікацій викриттів Сноудена про масштаби діяльності АНБ. Саме газета Guardian вперше опублікувала статтю на основі документів, наданих Сноуденом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1117 | Додав: adminA | Теги: стежити, Юридична лазівка, американцями, АНБ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]