Сб, 2024-04-20, 09:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:04
Констатував успішну реанімацію авіазаводу в Харкові "Укроборонпром"
Інші останні Економічні новини

  "Укроборонпром" констатував успішну реанімацію авіазаводу в Харкові.

Підприємство відновило свої виробничі можливості та долає наслідки тривалої кризи.

Авіаційний завод у Харкові подолав найважчий етап свого існування та повернувся на шлях розвитку. Про це звітує прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

"Харківське державне авіаційне виробниче підприємство "Укроборонпрому" у 2017 році успішно пройшло важку процедуру "реанімації", яка проводилась новим антикризовим менеджментом. Очоливши підприємство, яке за останні п‘ять років не випустило жодного літака та перебувало у надскрутному фінансовому стані, нове керівництво у 2017 році провело першочергові заходи: відновлено базові виробничі активи та забезпечено виплати зарплат працівникам", - ідеться в офіційному повідомленні.

У концерні повідомляють, що протягом року на харківському підприємстві було здійснено технічне обслуговування сімох літаків "Антонова" з чотирьох країн, а виручка заводу сягнула 57 млн гривень. Кошти були спрямовані на відновлення підприємства – зокрема, безперебійне забезпечення його електроенергією, водою та опаленням, а також запуском закритих цехів – ковальсько-штампувального, ливарного та механічної обробки. Завдяки цьому було налагоджено виробництво запчастин для літаків та розпочато випуск незвичної продукції – траків для БМП.

"Антикризові заходи дозволили розпочати щомісячні виплати заробітної плати, в загальній сумі, по всьому підприємству за рік – 35,5 млн грн. З них 697 тисяч грн було виплачено у рамках відшкодування заборгованості зарплати за минулі роки. У 2017 році було відновлено наукову діяльність підприємства, яка була заморожена з 2014 року. У минулому році поновлені роботи над створенням нового літака, побудованого за аеродинамічною схемою "качка".  Була виготовлена та піднята у повітря літаюча модель, зараз тривають відпрацювання режимів управління новим літаком", - підсумували на "Укроборонпромі"

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: реанімація авіазаводу, харків, Укроборонпром | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]