Нд, 2024-04-28, 05:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 82 83 84 85 »


Як пояснили організатори рейтингу, він формувався у кілька етапів. До попереднього списку увійшли сучасні автори, які видавалися за останні десять років, номінанти та лауреати літературних конкурсів та премій.
Останні Культурні новини | Новини європейської України| Додано: 2012-01-30| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)


За фактом пожежі, яка напередодні вирувала в Болградському Спасо-Преображенському соборі міліція порушила кримінальну справу. Також з'явилася версія навмисного підпалу храму зловмисниками.



26 січня в Києві стартує щорічна панорама найкращих французьких кінопрем'єр року "Вечори французького кіно".



У Щедрий вечір щедрувальники вітають господарів дому обрядовими піснями. Потрібно задобрити гостей, і тоді рік буде багатим.



Лідер гурту "Гайдамаків" Олександр Ярмола планує випустити сольний альбом. Платівка з'явиться восени наступного року.



Трупа Лодзинського музичного театру показує ввечері 17 грудня в Одеському академічному театрі музкомедії імені Михайла Водяного мюзикл "Скрипаль на даху".


Інформація про те, що культова фанк-рок-група Red Hot Chili Peppers приїде в Україну, підтвердилася. У календарі світового турне групи з'явився Київ. Red Hot Chili Peppers виступить у столиці України 25 липня.



У травні 2012 року в Норвегії буде видано альманах, до якого увійдуть фрагменти творів кількох сучасних українських авторів, перекладених норвезькою мовою.




На "25 років на орбіті" група зібралась у своєму "золотому" класичному складі.


Хоч із часу смерті Тараса Шевченка минуло вже понад 150 років, в Україні й зараз мешкає майже точна його копія. 62–річний інженер із Чернігова Станіслав Новак переміг у Всеукраїнському конкурсі двійників Кобзаря.



На Житомирщині в місті Радомишль почав діяти унікальний історико-культурний комплекс з єдиним у світі Музеєм української домашньої ікони.



Під час розчищення підвалів будинку львівські археологи знайшли справжній скарб - 95 монет часів Австро-Угорської імперії. Про це повідомили у науково-дослідному центрі "Рятівна археологічна служба".



З 10 листопада 2011 року в Києві, Одесі, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові пройде фестиваль "Нове британське кіно".



19 жовтня 2011 року стартує всеукраїнський конкурс двійників українського поета і прозаїка Тараса Шевченка.



Виставка хризантем відкриється вперше в Києві 14 жовтня. Творцями осінніх квіткових композицій будуть районні комунальні підприємства з утримання зелених насаджень комунальної корпорації "Київзеленбуд".