Пт, 2024-04-26, 03:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:23
Міненерго обіцяє взимку тепло і світло. Але не всі цьому вірять
Інші останні Економічні новини

Перебоїв c електроенергією в Україні взимку не буде. Про це сьогодні, 3 серпня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин на засіданні антикризового енергетичного штабу, передає "РБК-Україна".

"На сьогоднішній день всі ті процеси підготовки до опалювального сезону, які розпочаті, відбуваються з деяким запізненням, оскільки кошти, які ми виділили на придбання вугілля, почнуть використовуватися з 1 серпня, а не з 1 травня, як це повинно було бути", - повідомив Демчишин.

У свою чергу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запитав у Демчишина: "Чи можете ви гарантувати українцям, що взимку не буде перебоїв або віялових відключень електроенергії?"

"Так, я це гарантую. Якщо ці кошти, які ми виділили, будуть використані ефективно, якщо ДТЕК не буде саботувати постачання вугілля на станції, то ми однозначно виконаємо це зобов'язання", - запевнив глава Міненерго.

Як повідомлялося, протягом шести місяців споживання електроенергії зменшилося на 12%.

Нагадаємо, Демчишин створив антикризовий штаб з підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років. Відповідне рішення закріплене в наказі міністра від 28 липня 2015 року.

1 серпня о 00.50 на приналежній ДТЕК Придніпровській ТЕС (Дніпропетровськ), було зупинено останній енергоблок, що залишався в роботі.

Демчишин назвав зупинку Придніпровської ТЕС інсинуацією, саботажем і бажанням створити ажіотаж в енергетичній сфері.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк скликав на 3 серпня антикризовий енергетичний штаб у зв'язку з катастрофічною ситуацією в енергетичному секторі.

Яценюк назвав ситуацію в енергетичному секторі країни кризовою

У той же час прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає ситуацію в енергетичному секторі країни кризовою.

"Вважаю ситуацію надзвичайно складною. У нас є реальна криза в енергетиці", - сказав на нараді, присвяченій підготовці до опалювального сезону 2015/2016 рр., в Києві в понеділок 3 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр додав, що, на його думку, обставини складаються ще складніше, ніж торік.

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський висловив думку, що не можна бути впевненим у стабільному проходженні зимового сезону, оскільки уряд досі не отримав навіть прогнозного балансу від Міненерговугілля.

"Не маю права прикрашати ситуацію... За результатами роботи минулого місяця ми не тільки не накопичили (вугілля на складах), а й "з'їли" частину запасів, сформованих раніше", - сказав він.

Віце-прем'єр також звинуватив Демчишина в тому, що той оперує необґрунтованими і "щоразу іншими цифрами".

Яценюк доручив створити міжвідомчу робочу групу з вирішення енергетичних проблем, яку має очолити Вощевський, співголовувати буде Демчишин.

"Засідання міжвідомчої групи – не рідше ніж раз на тиждень... Прошу залучати і мене до роботи цієї групи", - сказав прем'єр-міністр.

Голова уряду додав, що перед чиновниками стоїть завдання імплементувати план дій, розроблений міжнародними експертами і який містить 42 невідкладні складові. При цьому 25 кроків необхідно зробити в серпні, наголосив Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: тепло і світло, не всі цьому вірять, міненерго | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]