Пт, 2024-04-26, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:06
На 1 вересня бойовики готують провокації з обстрілом шкіл. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби загиблих українських військових немає, один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу жоден воїн України не загинув, один поранений біля міста Щастя", - сказав Лисенко на брифінгу в неділю, 30 серпня.

Він зазначив, що протягом минулої доби було в цілому зафіксовано 19 обстрілів українських військових з боку бойовиків.

Крім того, за словами спікера АП, бойовики планують обстріляти 1 вересня навчальні заклади на контрольованій ними території і попросити РФ ввести "миротворців".

"Бандформування "ДНР" розробило план провокацій до 1 вересня. Йдеться про цинічний злочин, а саме обстріли шкіл та інших навчальних закладів в яких будуть звинувачені сили АТО. Бойовики планують використовувати цю провокацію для того, щоб звернуться до РФ з проханням офіційно і відкрито ввести так звані миротворчі війська", - сказав Лисенко.

Він закликав усіх до пильності, в першу чергу жителів сходу України, проти яких і готуються ці провокації.

Також Лисенко повідомив, що протягом минулої доби в зоні бойових дій кількість обстрілів українських позицій з боку бойовиків істотно скоротилася.

"Вчора обстановка на сході України значно покращилась. Було зафіксовано найнижчу кількість обстрілів українських позицій, починаючи з 19 квітня. Противник жодного разу не застосував важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії зіткнення. Вперше за багато місяців жодного обстрілу не було в селищі Піски", - сказав Лисенко.

У штабі АТО не знають, з чим пов'язано вчорашнє різке зменшення бойовиками провокаційних обстрілів, повідомив спікер АП.

"За добу було зафіксовано 19 обстрілів: 3 - на Луганському напрямку, 15 - на Донецькому і 1 - на Маріупольському в районі Широкиного. З чим пов'язане зменшення інтенсивності нам не відомо, але ми готові до розвитку будь-яких подій - наші військові стежать і готові дати відсіч", - зазначив Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку вчора було зафіксовано три ворожі збройні провокації в темний час доби. Під Щастям бойовики відкрили вогонь по наших позиціях із стрілецької зброї. Біля Трьохізбенки ворог застосував гранатомет, ведучи вогонь з протилежного берега Сіверського Донця. Найбільш неспокійно було біля с. Кримське, де ворог провів півгодинний мінометний обстріл.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарської дуги противник тричі відкривав вогонь по українських передових позиціях біля села Луганське. Бойовики, які висунулися з району Вуглегірська, застосували стрілецьку зброю і гранатомети.

Поблизу Горлівки вчора противник один раз порушив режим тиші, обстрілюючи українські позиції в с. Ленінське, що західніше Дзержинська. Бойовики відкрили вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2, встановленої в житлових кварталах Микитівського району міста.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було тихо.

Також поблизу Донецького аеропорту велися бойові дії низької інтенсивності. У темний час доби бойовики до 10 разів відкривали вогонь по українських передових позиціях з гранатометів. Основними двома точкам протистояння вчора була лінія зіткнення між Спартаком і Авдіївкою, а також околиці с. Опитне. Крім цього, дві ворожі провокації відбулися в Мар'їнці. У Красногорівці і на південь від Донецька бойові дії не велися.

На Маріупольському напрямку в Широкиному зафіксована одна провокація бойовиків з використанням кулемета.

Раніше в штабі АТО повідомили, що незаконні збройні формування 29 серпня, з 18 години і до півночі не використовували озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: 1 вересня, бойовики, обстріл шкіл, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]