Пт, 2024-04-19, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Найбільшою загрозою для Польщі Моравецький вважає Росію
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає Росію найбільшою загрозою для його країни з огляду на військову агресію РФ в Україні.

Про це він заявив на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє «Польське радіо».

Зокрема, очільнику польського уряду поставили запитання, що, на його думку, сьогодні є найбільшою загрозою для Польщі.

«У такий спосіб я ставлюся до загрози з боку Росії. Я думаю, що те, що РФ робить в Україні, є дуже небезпечним», – зазначив Моравецький.

Він також висловився на тему проекту створення газопроводу Nord Stream 2 («Північний потік-2»), який має з’єднати Росію та Німеччину.

«Попри те, що каже Німеччина, цей проект не є бізнесовим», – заявив польський прем’єр.

За його словами, наслідком спорудження цього газогового маршруту буде те, що українські газопроводи, якими російський газ транспортується до Західної Європи, стануть зайвими.

«І що тоді може статися у випадку війни на Донбасі, коли російська армія рушить углиб території України? Зрозуміло, ми цього не знаємо; маємо надію, що, однак, не рушить, але краще мати другу і третю лінії оборони, ніж залишитися без такого виду зброї», – сказав глава уряду Польщі.

Він також запевнив, що Польща не ухиляється від прийняття біженців, а свідчать про це «кілька тисяч зареєстрованих біженців із України, Росії, Киргизстану та кількох інших пострадянських республік».

«У нас кількадесят тисяч біженців із України, які не зареєстровані. Але ми зробимо все можливе, щоб показати нашим друзям у Брюсселі, що в справі біженців ми робимо те, що треба», – пообіцяв Моравецький.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: Моравецький, Росія, загроза Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]