Пт, 2024-04-26, 02:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 132 133 134 135 136 ... 226 227 »

 

 

Іспанські міністри зберуться вперше з суботи, коли центральний уряд у Мадриді перейняв самоуправління у Каталонії.

Останні Новини Європейського Союзу | Новини європейської України| Додано: 2017-10-31| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

 

Відсторонений Мадридом глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон найняв бельгійського адвоката Поля Бекаерта.


 

 

Перші американські ракетні комплекси "Patriot" повинні з’явитися у Польщі протягом двох найближчих років.


 

 

Поліція Греції заарештувала підозрюваного у справі про бомби, які надсилалися поштою чиновникам Євросоюзу.


 

Консерватори Ангели Меркель хочуть обмежити сферу повноважень Міністерства фінансів країни, якщо воно опиниться під контролем "Вільної демократичної партії".


 

Незалежність Каталонії від Іспанії підтримують лише 29% респондентів, тоді як 46% каталонців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії.


 

 

У п’ятницю і в суботу  Національні збройні сили Латвії зафіксували поблизу латвійських кордонів кораблі ВМС Росії  і російський літак.


 

 

В ніч на неділю європейські країни, в тому числі Україна, переходять на стандартний час, який також називають зимовим.


 

 

Віце-прем’єра іспанського уряду Сораю Саенц де Сантамарія призначили тимчасовою очільницею женералітату (уряду) Каталонії.


 

Наказом МВС Іспанії з посади було усунуто голову каталонської поліції Mossos d'Esquadra Хосепа Луїса Траперо.


 

 

Іспанія є важливим союзником у НАТО і незалежність Каталонії є внутрішнім питанням, яке має бути вирішене в рамках іспанського правового поля.


 

Блок Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз,  Вільна демократична партія та Зелені відклали переговори щодо створення так званої коаліції "Ямайка".


 

 

Парламент Каталонії на засіданні 27 жовтня проголосував за резолюцію про проголошення незалежності автономії від Іспанії.


 

Французький суд засудив до трьох років в’язниці сина президента Екваторіальної Гвінеї Теодоріна Обіанга, визнавши його винним у розтраті награбованих у своїй державі коштів.


 

 

Сенат Іспанії у п'ятницю розгляне план уряду щодо передачі Мадриду контролю над Каталонією і обмеження повноважень автономії.