Пт, 2024-04-26, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 73 74 75 76 77 ... 177 178 »

 

 

Президент США підтвердив, що скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним виключно через інцидент, який стався  в Керченській протоці.

Останні Новини про співпрацю України з ЄС | Новини європейської України| Додано: 2018-12-01| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

Під час зустрічі на полях саміту G20 в Аргентині міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та держсекретар США Майк Помпео поговорили про Україну.


 

Президент Петр Порошенко сообщил, что Еврокомиссия выделила Украине первый транш Четвертой программы помощи от Евросоюза в размере 500 миллионов евро.


 

 

"Ангела Меркель про ситуацію в Азовському морі: треба покласти факти на стіл, звільнити моряків і вирішувати питання за допомогою переговорів.


 

Низка країн-членів НАТО проводять патрулювання та спостереження в повітрі, а такі країни, як Болгарія, Румунія та Туреччина розмістили своє військове обладнання.


 

Президент України висловив сподівання щодо готовності країн НАТО спрямувати військові кораблі до Азовського моря, аби підтримати Україну.


 

Держдеп США висловлює сильну позицію у підтримці України і сподівається, що інші країни робитимуть більше, наприклад, відмовляться від газопроводу Північний потік-2.


 

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі закликав збільшити військову присутність Альянсу у Чорному морі.


 

26 листопада Рада безпеки ООН почала екстрене засідання у зв'язку із загостренням ситуації в Керченській протоці. На порядку денному - підтримка миру і безпеки та порушення РФ кордонів.


 

 

Німеччина закликала Росію припинити блокування заходу українських кораблів в Азовське море.


 

 

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер прокоментував агресивні дії Росії в Керченській протоці.


 

У США наголосили, що штучний голод 1932-1933 років був одним з найжорстокіших актів двадцятого століття.


 

Голови МЗС Німеччини та Литви, а також МЗС Естонії висловили свою підтримку українцям з нагоди 5-ої річниці Революції гідності.


 

 

Сенат Польщі у середу, 21 листопада одноголосно прийняв постанову до 85-х роковин Голодомору в Україні.


 

 

В уряді кажуть, що Україна і ЄС можуть вийти на підписання угоди про спільний авіа простір, необхідної лоукостам, вже в квітні наступного року.