Пт, 2024-04-26, 19:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
Опозиція: страшніші за Юлю для Януковича тільки яйця, восени відпустить
Інші останні Політичні новини
У Всеукраїнському об'єднанні "Батьківщина" сподіваються, що її лідера, екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко звільнять до Вільнюського саміту країн Європейського Союзу, який має відбутись у листопаді. Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав керівник Центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Зокрема, політик зазначив, що чинна влада на чолі із Партією регіонів прагне не допустити Тимошенко до участі у президентських виборах 2015 року.

"Ми розуміємо, що влада буде робити все, щоб не дати можливість зареєструвати Тимошенко як кандидата в президенти", - заявив Турчинов.

Разом з тим, на думку опозиціонера, Янукович буде змушений звільнити з-під арешту Тимошенко до листопада 2013 року.

"У той же час ми переконані, що до саміту, який повинен відбуватися у Вільнюсі в листопаді поточного року, влада все ж таки виконає вимоги європейської спільноти, провідних країн Європи, Сполучених Штатів, тобто усього цивілізованого світу щодо звільнення Юлії Тимошенко і поновлення всіх її політичних прав", - підкреслив Турчинов.

Турчинов порадив Януковичу припинити дурити Європу

Президенту Віктору Януковичу час припинити брехати Європі та українцям й почати забезпечувати виконання вимог, на яких наполягає Європейський Союз. Інакше євроінтеграція не відбудеться. Про це заявив керівник Центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"В Україні відсутні суди, відсутні силові структури, які захищають Конституцію і громадян. А навпаки є ті, що ґвалтують або грабують, або вбивають громадян. Це – реалії України", - зазначив Турчинов.

"Однак президент Янукович і його оточення постійно заявляють, що вони готові виконувати вимоги Європи для того, щоб підписати Угоду про асоціацію. Вони говорять про євроінтеграцію", - додав політик.

За його словами, сьогодні пора визначитись: або припинити брехати Європі і українцям, або реально забезпечити виконання тих вимог, на яких наполягає Європейський Союз.

"А їх не так багато: припинити вибіркове правосуддя і зробити нормальну судову реформу, в тому числі реформу силових структур, починаючи з Генпрокуратури. По-друге, це – прозорі вибори, з якими не можна зволікати так, як ми це бачимо в Києві та інших регіонах України. І третє - звільнення Юлії Тимошенко. Це ті три пункти, без яких не можна говорити про європейську інтеграцію", - уточнив Турчинов.

Кужель: влада боїться, але дуже хоче смерті Тимошенко

Українська влада "дуже хоче" смерті Юлії Тимошенко, але боїться цього. А сам Віктор Янукович "патологічно ненавидить" ув'язненого екс-прем'єра. Таку думку виловила народний депутат від опозиції Олександра Кужель.

"Вони цього бояться, але дуже хочуть. Янукович патологічно її ненавидить. Він патологічно її боїться, як яєць", - сказала Кужель в інтерв'ю "Острову".

На запитання, як себе почуває Юлія Тимошенко, нардеп відповіла: "Погано. Дуже погано. Це правда. Знаєте, та підлість, яку зараз організували, щоб її не везли на операцію... Тимошенко абсолютно не заперечувала б, щоб її оперували в Україні. Не в цьому проблема. Чому їй потрібна негайно операція? Вона має право і зобов'язана себе захищати в суді. Вони ж, мерзотники, знають, що вони її навіть насильно привезти не можуть, тому що під час того, як вони її будуть транспортувати, вона може просто померти, у неї ж гемангіома (пухлина - ред.), її потрібно в підвішеному стані перевозити, вони ж її на вулицю два роки не вивозять".

За словами Кужель, з огляду на обставини Тимошенко, яку судять за вбивство, навіть не може себе захистити в суді.

"Вона вимагає - везіть мене, а вони не можуть, тому що, не дай Бог, помре, блокада буде всього світу, знесуть за одну мить", - сказала Кужель.

Вона додала, що "не знає, на чому Тимошенко тримається": "Там у горобця 52 кг. Єдине, що робить харківська лікарня, вона їй знімає біль. Коли затиснений нерв, масажами трошки. А першопричина не йде".

Нардеп підкреслила, що питання не в тому, де оперуватися. "Чому німці кажуть - у Німеччині. Бо після операції найважливіший момент - це реабілітація. Щоб вона зміцніла і могла вийти себе захищати", - зазначила Кужель і додала, що єдине, чого бажає, щоб Тимошенко була здоровою і могла себе захищати, адже "так нечесно - воювати з хворою жінкою".

Додамо, що омбудсмен Валерія Лутковська в одному з інтерв'ю наголосила, що не має наміру сприяти наданню Тимошенко права лікування за кордоном.

Також міністр закордонних справ України Леонід Кожара підкреслив, що міжнародне та національне законодавства не передбачають можливість лікування засудженої Тимошенко за кордоном. "З точки зору міжнародно-правових питань це неможливо. Адже якщо Україна звернеться до Німеччини про видачу ув'язнених - нам просто в обличчя розсміються", - сказав міністр у четвер, 25 липня.

Нагадаємо, на початку липня дочка засудженої Євгенія Тимошенко, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів заявила, що її матері необхідно термінова операція. Дочка екс-прем'єрки зазначила, що її сім'я довіряє українським лікарям, проте усвідомлює те, що українські фахівці перебувають під тиском влади. Тому, за словами Євгенії, родичі екс-прем'єрки наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

У свою чергу в українському МОЗ повідомили, що представники клініки "Шаріте" констатували належні умови та наявність необхідного медичного обладнання для проведення обстеження в ЦКБ Укрзалізниці.

Багато європейських послів і політиків вважають, що саме дозвіл Тимошенко лікуватися за кордоном і стане вирішенням цього питання, а також відкриє шлях до підписання Угоди про асоціацію.

Спостерігачі моніторингової місії Європейського парламенту Патрік Кокс і Олександр Кваснєвський 29 липня приїхали до Києва, щоб провести бесіди з людьми, які можуть вплинути на справу Тимошенко. 30 липня європарламентарі зустрілися з представниками влади - зокрема, з президентом Віктором Януковичем в Криму. А 31 липня вони відвідали у харківській лікарні ув'язнену Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: восени, яйця, Януковича, юлю, страшніші, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]