Сб, 2024-04-20, 08:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:59
Pакликала повідомляти про порушення прав журналістів на Донбасі Геращенко
Інші останні Новини України

  Геращенко закликала повідомляти про порушення прав журналістів на Донбасі

В Україні досі немає повного моніторингу порушень, погроз, поранень, захоплення в полон журналістів на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

"Сьогодні Олег Сенцов оголосив голодування. Від відчаю, як останній крок. Чи ви чули- бачили заяву про, бодай, занепокоєння з цього приводу з боку міжнародних організацій, зокрема й ОБСЄ? Я - ні... Зате вчора спеціальний представник ОБСЄ з питань свободи слова висловив занепокоєння, що СБУ провели обшуки в одному пропагандистському гнізді, далекому від журналістики", - зазначила вона.

За її словами, "все частіше виникає враження, що ми не допрацьовуємо в питанні донесення інформаціі до міжнародних організацій щодо гібридноі війни і війни на Донбасі й тих реальних загроз, які несе війна укра]нським журналістам".

Відтак Геращенко сама почала збирати і систематизувати факти обстрілів і поранень журналістів на Донбасі.

"Вже маю певну статистику - від 112 телеканалу, від Інтера, Плюсів, ICTV, 24. Про обстріли, контузіі, поранення журналістів і співробітників телеканалів. Я передам всю цю інформацію в профільний парламентський комітет, в МЗС (наш посол при ОБСЄ в Відні зобов‘язаний активніше доносити цю інфо до організаціі), передам НСЖУ - можливо, в якісь розмові зі спецпредставником ОБСЄ згадають ці факти, а ОБСЄ зробить заяву і з цього приводу, а не лише про російських пропагандистів, долями якими так непокоіться", - зазначила віце-спікер ВР.

Геращенко також закликала журналістів активніше повідомляти про порушення своїх прав на окупованих територіях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: порушення прав журналістів. Донбас. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]