Пт, 2024-04-26, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
По-новому оформлятимуть в Україні посвідку на проживання: що варто знати
Інші останні Офіційні новини

Вже з 1 червня поточного року іноземним громадянам та особам без громадянства посвідчення на постійне проживання мають видаватися вже у вигляді ID-карток, які діятимуть 10 років.

Згідно з затвердженою постановою Кабміну №321, нові посвідчення випускатимуться як пластикові картки розміром 54 мм на 85,6 мм., пише НАРОДНА ПРАВДА.

Карти забезпечать безконтактними електронними носіями, на які внесуть біометричні дані, а також оцифровані фото і підпис особи.

Також у Кабміні зазначили, що поки всі регіональні підрозділи міграційної служби не будуть забезпечені всіма необхідними матеріально-технічними ресурсами, одночасно з ID-картами посвідчення оформлятимуться у вигляді книжки.

Окрім того повідомляється, що посвідчення старого зразку, тобто видані до 1 червня, залишаться дійсними.

Додамо, що в Україні можуть нарешті скасувати запроваджене більшовиками ще 1925 року поняття прописки і похідної від неї — обов’язкової реєстрації за місцем проживання. У Верховній Раді представлено законопроект, який наблизить нас до цивілізованого Заходу і запропонує українцям нову онлайн-систему декларативної реєстрації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 647 | Додав: adminA | Теги: посвідка на проживання, україна, варто знати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]