Пт, 2024-04-26, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Спалах менінгіту зафіксували у столиці
Інші останні Медичні новини
Цього року в Києві у півтора разу зросла кількість хворих на менінгіт. Якщо за сім місяців минулого року цю інфекцію знайшли у 18 хворих, то цього року їх уже 26. Про це повідомили в Київській міській санслужбі.
"Літо і перші місяці осені - ідеальна пора для найнебезпечнішого менінгіту. Переважно хворіють діти і молодь", - розповіли в СЕС.
За словами медиків, розсадник для вірусів менінгіту - міські пляжі. Головний дитячий інфекціоніст МОЗ, професор Сергій Крамарєв рекомендує забути про купання.
 
"Дуже добре цей вірус розмножується в теплій воді, особливо в стоячій – в озерах, затоках. Нинішня температура води за 24 градуси для вірусу - просто ідеальна. Тому потрібно уникати купання. Тим більше що санстанція і з інших причин не рекомендує зараз лізти у Дніпро. А якщо вже полізли у воду, то не пірнайте, щоб не наковтатися води", - зазначив він.
 
Також, за словами медиків, інфекція може передаватися, як звичайна кишкова – через немиті руки та овочі-фрукти.
 
Однак Крамарєв не вважає нинішню ситуацію з менінгітом епідемією. «Існують коливання захворюваності з періодом у декілька років. Мабуть, пік припав на цей рік», – пояснив лікар.
 
Також він назвав симптоми, за яких відразу ж потрібно звертатися до лікаря. «Для менінгіту характерні три основні симптоми: підвищена температура, сильний головний біль і блювота. Небезпека в тому, що схожі симптоми і у харчового отруєння, тому відразу треба звертатися до лікаря – він уже визначить діагноз», – каже він.
 
Нагадаємо, цього літа спалахи менінгіту спостерігалися у Житомирській та Львівській областях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: менінгіт, столиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]