Пт, 2024-04-19, 03:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
Туреччину президент Франції застеріг від вторгнення в Сирію
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Туреччину не перетворювати операцію проти курдських загонів на півночі Сирії у повноцінне вторгнення в країну.

Про це він сказав в інтерв’ю Le Figaro.

"Якщо виявиться, що ця операція перетворюється на щось більше, аніж боротьба з потенційною терористичною загрозою на турецькому кордоні, і стає вторгненням, тоді це стане справжньою проблемою для нас", - сказав Макрон.

Він також розповів, що в перший день початку операції подзвонив президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану.

"Я відразу подзвонив і закликав до стриманості, розповівши про нашу стурбованість початком наступу", - сказав він, додавши, що хоче, щоб Анкара координувала свої дії із союзниками.

Як відомо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара продовжить військові дії в Сирії, навіть якщо це суперечить інтересам США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 602 | Додав: adminA | Теги: президент Франції, Туреччина, Сирія, вторгнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]