Пт, 2024-05-10, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
У низці країн Європи вже виявили штам "Омікрон". Держави обмежують поїздки з Африки
Інші останні Новини Європейського Союзу

Новий штам коронавірусу «Омікрон», який вперше виявили у Ботсвані та Південно-Африканській Республіці, зафіксували у низці європейських країн. Держави вводять тимчасові обмеження на в'їзд з Африки, але там вважають, що ці рішення невиправдані. Про це пише CNN.

Загалом, штам «Омікрон» виявили вже у Ботсвані, ПАР, Гонконгу, Німеччині, Великій Британії, Італії, Ізраїлі та Бельгії. У Чехії та Нідерландах ще перевіряють можливе зараження новим штамом у мандрівників з Африки.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала новий штам коронавірусу таким, що викликає занепокоєння. Це вже п'ятий варіант, що непокоїть ВООЗ.

Що відомо про штам "Омікрон"?

Наразі відомо, що цей варіант коронавірусу має велику кількість мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння. Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження людини, яка вже перехворіла на COVID-19.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, посилаючись на британських медиків заявив, що, за попередніми даними, «Омікрон» швидко поширюється і може передаватися між повністю щепленими людьми.

Існує припущення, що через значну кількість мутацій новий штам принаймні частково може знизити рівень захисту, який надають вакцини.

Поки що невідомо, наскільки наявні вакцини є ефективними проти нового штаму, проте, за словами Джонсона, вони забезпечать певну міру захисту.

Наразі дослідження нового штаму ще тривають. Поки що немає даних про те, що «Омікрон» є більш заразним чи викликає тяжкий перебіг захворювання.

Moderna взялася за розробку вакцини проти нового штаму коронавірусу «Омікрон». Результати обіцяють найближчими тижнями

Як реагують країни?

Через поширення нового штаму коронавірусу низка країн обмежує або не рекомендує поїздки з Південної Африки, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Лесото, Есватіні, Мозамбік, Замбії тощо.

Велика Британія, Японія, Індія, Колумбія оголосили, що посилюють перевірки на COVID-19 на кордоні для мандрівників з цих країн. Греція дозволить лише необхідні поїздки, а Німеччина планує оголосити Південну Африку зоною з новим штамом — авіакомпанії можуть проводити рейси лише для повернення звідти громадян Німеччини.

Ще десятки країн повністю або частково обмежили прямі рейси з африканськими країнами та вводять обмеження для мандрівників, які останнім часом їх відвідували.

Натомість міністр охорони здоров'я Південної Африки Джо Фахла каже, що такі кроки є «невиправданими» та «контрпродуктивними», і можуть лише викликати паніку серед людей.

У ВООЗ рекомендували країнам свої продовжувати карантинні обмеження та інші заходи для зниження інфікування, але не закликали вводити обмеження на поїздки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 553 | Додав: adminA | Теги: країни європи, африка, поїздки, штам «Омікрон» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]