Сб, 2024-04-20, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:06
Важливу заяву щодо співпраці з Україною зробили в МВФ
Інші останні Економічні новини

Міжнародний валютний фонд готовий і надалі продовжувати підтримувати Україну.

Таку заяву зробила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком на економічному форумі у Давосі.

"Я мала добру та конструктивну зустріч з Президентом України та його командою. МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну, і ми обговорили здійснення заходів, які допоможуть завершити очікуваний перегляд програми підтримки МВФ", – зазначила вона у своєму Twitter.

Лагард додала, що Україні слід скористатися існуючим сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ і переходу до більш сильного росту, "необхідного для стійкого поліпшення життєвого рівня населення".

Петро Порошенко додав, що зі свого боку Україна підтверджує готовність до продовження тісної співпраці з Міжнародним валютним фондом у 2018 році.

Це не лише довіра міжнародних фінансових організацій, пов’язаних з макрофінансовою допомогою від ЄС, співпрацею зі Світовим Банком, а й довіра інвесторів, – сказав він.

Глава України підкреслив, що підтримка МВФ є важливим чинником зміцнення макроекономічної стабільності України та індикатора довіри до проведення внутрішніх реформ.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард у Давосі. Під час переговорів вони, зокрема, говорили про призначення нового голови Нацбанку України.

Про це Лагард і Порошенко повідомили журналістам після спільної зустрічі.

"Зустріч з президентом Порошенком та членами його команди була дуже продуктивною і приємною. Це дало нам шанс обговорити всі заходи, які вже вживаються і ми сподіваємося, що наше обговорення посприяє запровадженню інших заходів, про які ми говорили. Ми говорили про те, що в Україні запровадять нову голову НБУ", - заявила директор МВФ.

Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

"За останні півроку ми запровадити довгий перелік реформ і ми будемо продовжувати ефективну співпрацю у різних сферах та виконувати те, про що ми погодилися сьогодні під час зустрічі і до цього. Я сподіваюся на дуже довгу та ефективну співпрацю, - зазначив президент.

Він наголосив, що Україні дуже важливо продовжувати таку співпрацю у 2018 році і подякував партнерам з МВФ за підтримку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 659 | Додав: adminA | Теги: Заява, МВФ, україна, співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]