Вт, 2024-04-16, 18:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Винних у вбивстві Бабченка Швеція та Литва закликали притягнути до відповідальності
Інші останні Новини Європейського Союзу

  За словами Вальстрьом, відповідний інцидент лише один із останніх випадків серед убивств опозиційних журналістів у Росії та за кордоном.

Міністри закордонних справ Швеції та Литви закликали притягнути до кримінальної відповідальності винних в убивстві російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Про це вони написали в Twitter.

"Ще один голос замовк. Нажахана вбивством російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві – це лише один із останніх випадків серед убивств опозиційних журналістів у Росії та за кордоном. Важливо, щоб відповідальні були притягнуті до відповідальності", – написала глава шведського МЗС Маргот Вальстрьом.

Водночас очільник зовнішньополітичного відомства Литви Лінас Лінкявічюс закликав покарати винних у цьому злочині.

"Приголомшений звісткою про вбивство російського журналіста-опозиціонера Аркадія Бабченка в Києві сьогодні (29 травня – Ред.) ввечері. Глибокі співчуття його родині та друзям. Ті, хто несе відповідальність за цей жорстокий злочин, повинні бути притягнуті до відповідальності", –наголосив дипломат.

Нагадаємо, 29 травня у Києві невідомі вистрілили у російського журналіста Аркадія Бабченка у його домі, від отриманого поранення потерпілий помер у кареті «швидкої». Бабченка вбили трьома пострілами в спину в під'їзді будинку, коли він повертався з магазину.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що політичні вбивства є однією з тактик, яку застосовує РФ для дестабілізації України, однак ще рано говорити про те, хто стоїть за вбивством російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві.

Крім того, Слідчий комітет Росії порушив кримінальне провадження за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, вбивство Бабченка, Швеція та Литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]