Чт, 2024-04-18, 07:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:02
ЗМІ - Македонія запропонувала новий варіант назви країни
Інші останні Новини Європейського Союзу

Македонська сторона внесла нову пропозицію щодо назви країни для врегулювання суперечки в переговорах з Грецією - "Республіка Ілінденьска Македонія" ("Република Илинденска Македонија").

Про це повідомляє македонський портал А1ОН з посиланням на неназвані дипломатичні джерела.

За даними видання, нова назва повинна використовуватися на міжнародному рівні, на чому наполягає Греція.

Хоча до цих пір в якості основного варіанту згадувалася назва "Республіка Верхня Македонія", співрозмовники видання кажуть, що під час останнього раунду переговорів було висунуто пропозицію "Республіка Ілінден Македонія".

Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив вчора в Софії, що він і його грецький колега Алексіс Ципрас обговорили назву, яка була б прийнятною для обох сторін, і очікує, що рішення буде знайдено до червня перед самітом лідерів ЄС.

"Ми говорили про декілька варіантів, і один з них прийнятний для обох сторін", - сказав Заєв, не уточнюючи конкретний варіант.

Суперечка щодо назви триває з 1991 року - часу здобуття незалежності Македонією, яка до того носила назву Соціалістична республіка Македонія, що не викликало спротиву з боку Греції.

Після 1991 року Греція вважає, що назва держави є узурпацією назви її історичної провінції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: Македонія, ЗМІ, новий варіант назви країни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]