Чт, 2024-03-28, 13:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
ЗМІ - у Нідерландах заморозили активи Ахметова
Інші останні Новини Європейського Союзу

Cуд Амстердама прийняв рішення заморозити активи на території Нідерландів СКМ, "Метінвест" і ДТЕК, які належать олігарху Рінату Ахметову.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на рішення суду.

Суд виніс відповідне рішення 5 січня рамках процедури виконання припису Окружного суду Нікосії, який наклав арешт на активи Ахметова на суму 820 мільйонів доларів.

Згідно з текстом документу, заморожені усі акції SCM Management B.V, DTEK Management B.V., DTEK B.V., DTEK Grids B.V., Metinvest B.V., Premium Household B.V.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відповідно до документа, вартість забезпечувальних заходів оцінюється в 764,6 млн доларів.

У прес-службі фінансово-промислової групи СКМ, заявили, що не мають інформації про нові позови до компанії.

"Наскільки ми розуміємо, інформація стосується формального виконання ухвали кіпрського суду на території Нідерландів", - зазначили в СКМ у коментарі "112 Україна".

"У нас немає інформації про які-небудь нові позови до компаній групи СКМ крім позову на Кіпрі, про який ми повідомляли раніше ..." - підкреслили в СКМ.

У компанії запевнили, що працюють у звичайному режимі. Наступне судове засідання призначене на 27 лютого.

Як відомо, раніше "Financial Times" повідомила, що Кіпрський суд заморозив активи українського олігарха Ріната Ахметова на суму 820 мільйонів доларів у справі "Укртелекому".  Серед заморожених активів - і лондонська квартира Ахметова, яка на момент купівлі була найдорожчою приватною резиденцією у Великобританії.

Рішення окружного суду Нікосії щодо Ахметова було ухвалено 27 грудня.

Зазначається, що Raga Establishment Limited належить колишньому українському банкіру Денису Горбуненку.  У компанії заявили, що продали "Укртелеком" Ахметову за $860 мільйонів у 2013 році - тоді олігарх заплатив 100 мільйонів і більше не вніс жодного платежу.

"СКМ" мав оскаржити рішення суду до 8 січня, у компанії заявляли, що "категорично не згодні" з рішенням Кіпрського суду, який заморозив активи Ахметова.

Володіння "Укртелекомом" раніше також оскаржив уряд України, який прагне повернути компанію на підставі того, що Ахметов не виконав свої зобов'язання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 662 | Додав: adminA | Теги: активи Ахметова, Нідерланди, заморозка, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]