Вт, 2024-03-19, 05:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Мобільні оператори лякають Антимонопольний комітет, що підуть з ринку
Інші останні Економічні новини

Якщо Антимонопольний комітет України оштрафує операторів мобільного зв'язку "Київстар" і "МТС-Україна" на 10% від їх річного обсягу, то компаніям просто доведеться закрити свій бізнес. Про це заявив директор з корпоративного керування й контролю "МТС Україна" Олег Проживальський, повідомляє ТСН.

"І інвестицій в Україну, в такому випадку, ніхто більше не приведе", - зазначає менеджер.

Нагадаємо, вчора Антимонопольний комітет (АМКУ) надіслав двом найбільшим операторам мобільного зв'язку в країні - "Київстару" і МТС - офіційні листи з рекомендаціями знизити тарифи протягом 15 днів до економічно обґрунтованого рівня.

Якщо це станеться, двом найбільшим мобільним операторам України доведеться виплатити величезні суми грошей: "Київстару" - 1,3 млрд грн, а МТС – 910 млн грн.

Як відомо, компанія "МТС-Україна" збирається підняти вартість дзвінків всередині мережі та абонентам інших операторів в популярних тарифах на 20-50%.

Також, в березні "Київстар" і "Астеліт" збільшили на 20-30% вартість SMS та MMS-повідомлень. "Київстар" також почав вводити щоденну абонплату в ряді тарифних планів.

АМКУ не втручався в тарифну політику мобільних операторів до березня 2010 року. Тоді комітет зажадав від "Київстару" скасувати підвищення тарифів, заявивши, що в разі відмови застосує до оператора жорсткі фінансові санкції.

"МТС" ввів мораторій на зміну тарифів

Телекомунікаційний оператор компанія "МТС Україна" (Київ) ввів мораторій на зміну тарифів на послуги мобільного зв'язку у відповідь на рекомендацію Антимонопольного комітету знизити ці тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Про це повідомив представник прес-служби компанії, передає "Сегодня".

"Оскільки АМКУ висловив бажання розібратися в ситуації з тарифами, ми вводимо тимчасовий мораторій на зміни, для того, щоб допомогти йому прийняти зважене рішення", - повідомив він.

Представник прес-служби МТС також додав, що в компанії "МТС Україна" існує програма управління тарифами, спрямована на те, щоб надавати існуючі пропозиції у відповідність з мінливими перевагами абонентів.

"Профіль споживання абонентів постійно змінюється: якісь послуги стають більш затребуваними, якісь відходять на другий план, змінюється їх собівартість. Відповідно, коригуються обсяги надаваних послуг, їх набір і ціни, як у бік підвищення, так і зниження", - додав він.

Представник МТС відзначив, що за 2012 компанія випустила кілька десятків тарифів і провела велику кількість акцій, у тому числі зниження цін на дзвінки та SMS в Росію, Польщу та інші європейські країни, а також скасування плати за з'єднання.

Він також додав, що ринок телекомунікаційних послуг є одним з найбільш конкурентних ринків - за 7 років тарифи на послуги мобільного зв'язку знизилися в 7 разів і залишаються найнижчими в Європі і країнах Співдружності Незалежних Держав.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1025 | Додав: admin | Теги: АМКУ, мобільні оператори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]