Вт, 2024-03-19, 07:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:16
Депутати за першою нагодою хочуть анулювати відразу дві міжнародні угоди
Інші останні Політичні новини

Депутат Верховної Ради Володимир Яворівський (фракція "БЮТ-Батьківщина") зареєстрував у парламенті законопроект про денонсацію угоди між Україною і Росією з питань перебування Чорноморського флоту Росії у Криму.

Про це йдеться в законопроекті № 10548, зареєстрованому в Раді 1 червня.

Повний текст проекту станом на 12:00 відсутній на сайті парламенту.

Як повідомлялося, 31 травня Конституційний Суд визнав неконституційним позбавлення депутатів Ради права вносити законопроекти про денонсацію міжнародних договорів.

У липні 2011 року Яворівський пропонував Раді попросити Президента Віктора Януковича денонсувати угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Тоді депутат зазначав, що угода була підписана і ратифікована всупереч національним інтересам України, тому має антиконституційний і антидержавницький характер, ставить під загрозу національну і економічну безпеку України, несе постійну загрозу державному суверенітету України та її територіальній цілісності.

21 квітня 2010 року президенти України і Росії Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року і прив'язку оренди за нього до ціни на поставлений в Україну російський газ.

У Раді пропонують денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування

У Верховній Раді зареєстрований законопроект про денонсацію угоди між урядом СРСР і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

Відповідний документ вніс депутат Юрій Кармазін, повідомляє "Українська правда".

Текс законопроекту на сайті парламенту поки відсутній.

Як відомо, раніше КС оприлюднив рішення за конституційним поданням 47 народних депутатів, в якому визнав неконституційним позбавлення Верховної Ради права вносити законопроекти щодо денонсації міжнародних угод.

11 січня поточного року Верховна Рада внесла зміни до регламенту, за якими народні депутати не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародних договорів. Передбачалося, що це право повинні мати лише президент і Кабмін.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: анулювати, депутати, міжнародні угоди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]