Вт, 2024-03-19, 05:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
В партійні списки нові обличчя не хочуть йти, щоб не "наїстися гівна"
Інші останні Політичні новини

Напередодні парламентських виборів головні партії країни оголосили полювання на молодих письменників, журналістів, блогерів та громадських активістів.

"Бачити нові обличчя в передвиборчих списках партій хочуть приблизно 40% українців. Це змушує політиків залучати не причетних до гучних корупційних скандалів моральних авторитетів. Ті, кому це вдасться, отримають відчутний бонус у вигляді частини від 20% виборців, які ще не визначилися з уподобаннями", - наголосила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Єдина перепона на шляху до "вербування" - мати справу з тими, хто давно втратив народну підтримку, представники нової хвилі не хочуть і прагнуть пробиватися до влади своїми силами, пише "Фокус". Одного з активістів громадської організації "Збережи старий Київ", 33-річного блогера Сергія Луценка кликали у партії двічі.

"Місце в першій п'ятірці не пропонували, але мова йшла про прохідну частину списку", - заявив він, додавши, що від можливості іти на вибори в компанії представників старої гвардії він відмовився.

Окрім Луценка місце в списках також пропонували журналісту та громадському активісту Єгору Соболєву та директору Інституту масової інформації Вікторії Сюмар, правда про умови співпраці не повідомляли.

"Вони ж (політики) ніколи нічого конкретного не кажуть. Вести такі перемовини - все одно що гівна наїстися", - відверто говорить Соболєв.

У той же час відомий громадський діяч та журналіст Вахтанг Кіпіані не боїться такої перспективи. Він має намір самовисуватись на мажоритарному окрузі Дарницького району Києва.

"Це єдине правильне рішення для таких кандидатів як Кіпіані. У списках вони загубляться, а мажоритарна в рідних округах майже гарантує таким кандидатам перемогу", - наголосив директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

У Партії регіонів інформацію про нові імена не розголошують, проте заступник фракції ПР у Раді Володимир Зубанов зізнається, що з 90-95 прохідних місць у їх списку 50 отримають раніше мало відомі кандидати, яких шукатимуть в молодіжному крилі партії.

Нагадаємо, чергові вибори Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 року. Вибори пройдуть за змішаною системою: 225 депутатів буде обрано в одномандатних мажоритарних округах, ще 225 депутатів пройдуть у парламент за партійними списками. Прохідний бар'єр становить 5%.

Як раніше повідомлялося, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко буде наполягати, щоб об'єднана опозиція ще до літа попередньо оприлюднила список кандидатів у народні депутати.

Раніше екс-прем'єр і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що визнає відповідальність за те, що в рядах опозиції опинилися зрадники.

Наприкінці минулого року Юлія Тимошенко написала з Лук'янівського СІЗО листа, де спростувала чутки про розкол у партії "Батьківщина" та закликала всі політичні сили до об'єднання. Тимошенко також відзначила в листі, що об'єднану опозицію має очолити особистість рівня письменниці Ліни Костенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: партійні списки, йти, не наїстися гівна, нові обличчя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]