Пт, 2024-04-19, 07:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
До кінця світу вже готуються у Бразилії
Інші останні Новини світу

Мер міста Сан-Франсиску-ді-Паула на півдні Бразилії розпочав кампанію з підготовки місцевих мешканців до кінця світу, який, з чуток, настане в грудні 2012-го за календарем майя.

Мер Десіу Колла сприйняв передбачення майя всерйоз і вважає, що його місто, розташоване на висоті 907 метрів над рівнем моря, може стати ідеальним притулком для тих, хто боїться повеней, різкого підйому рівня океанської води і гігантських цунамі, передає РИА "Новости".

"Навіть ті, хто не вірить (в передбачення), мають бути готові. У розвинених країнах вже давно вживають заходів, не те, що у нас", - заявив він.

Колла рекомендував мешканцям міста завжди мати вдома достатній запас солі, рису, квасолі та питної води, щоб благополучно пережити перебої з поставками продовольства в разі стихійних лих.

"Сам я вже підготував свій будинок, і зможу автономно прожити від двох до трьох місяців", - зізнався градоначальник.

Нагадаємо, за календарем стародавніх індійців 21 грудня 2012 закінчиться так званий цикл довгого рахунку Ери П'ятого Сонця, що почався в серпні 3114 року до нашої ери. На цій даті календар закінчується, що дало песимістам підстави вважати, ніби майя таким чином передбачили кінець світу. Багато дослідників, між тим, вважають, що календар майя передбачає не планетарну катастрофу, а кінець чергового циклу руху Сонячної системи і початок нового.

Скандальний американський проповідник зізнався, що не знає, коли наступить кінець світу

Тим часом відомий американський проповідник Гарольд Кемпінг нарешті зізнався, що не знає, коли насправді настане кінець світу. Він пообіцяв, що більше не буде робити таких прогнозів, передає УНІАН.

"Ми смиренно визнаємо, що помилилися з визначенням дати (кінця світу). Ми схиляємося перед Богом і смиренно просимо в Нього прощення за це гріховне твердження", - сказав Кемпінг в ефірі радіостанції Family Network, через яку він поширює свої проповіді.

У заяві сказано, що Family Network більше не буде повертатися до теми кінця світу. "Ми отримали дуже важкий урок і зрозуміли, що все в руках Божих і це Він вибере час для кінця світу, а не ми", - визнав Кемпінг і його соратники.

Нагадаємо, Кемпінг раніше регулярно заявляв, що кінець світу ось-ось настане і кожен раз називав нову дату. Сімнадцять років тому він заявив, що апокаліпсис настане 15 вересня 1994 року. Коли цього не сталося, він пояснив, що помилився в розрахунках.

Кемпінг виступив з черговим прогнозом на початку 2011 р., заявивши, що катастрофічні землетруси останніх років віщують наближення Страшного суду. За словами священика, катастрофа мала статися 21 травня.

Коли 21 травня минуло без змін, Кемпінг пояснив, що насправді буде два кінця світу - "духовний" і "фізичний". За його словами, 21 травня "весь світ здригнувся від жаху", і тим самим був "духовно знищений". Бог, таким чином, "домігся в точності того, що він задумав". Тоді ж він назвав нову дату апокаліпсису - 21 жовтня.

За його словами, це мав бути вже "фізичний" кінець світу. Кемпінг пояснив тоді, що він дуже довго думав і в результаті прийшов до висновку, що "кінець настане дуже, дуже тихо".

Після 21 жовтня Кемпінг довгий час зберігав повне мовчання, але на часі, нарешті, зізнався, що не має уявлення, коли настане кінець світу і більше не повертатиметься до цієї теми.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: готуються, Бразилії, кінця світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]