Чт, 2024-04-18, 10:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
До Львова правнучка Зигмунда Фройда привезе виставку "Ігри розуму"
Інші останні Культурні новини
Люсі МакАдам-Фройд, правнучка знаменитого психіатра Зигмунда Фройда, приїде до Львова на відкриття виставки своїх робіт під назвою "Ігри розуму". Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відкриття виставки відбудеться 15 листопада в 18.00 в Галереї Гері Боумена у Львові і триватиме до 5 грудня. У повідомленні цитуються слова художниці про те, що роботи, дібрані для виставки, виконані в техніці монопринту.

"Ця техніка найкраще гармонує з обраною темою: перш ніж виготовляти зображення, потрібно як слід все продумати, спланувати і оцінити, так само, як потрібно розрахувати ризик в інтелектуальній грі. У моєму випадку азарт і ризик полягають в тому, що картина, що народжувалася в моїй уяві так поступово і нелегко, може бути втрачена під час друку і ніколи не матеріалізуватися, адже ніколи не знаєш, яким буде кінцевий результат. Тому я дуже рада, коли задумане мною збувається", - цитує слова художниці прес-служба Львівської міської ради.

Люсі МакАдам-Фройд закінчила Королівську академічну школу, виставляла свої роботи в різних салонах Великобританії. Її роботи неодноразово продавалися на аукціонах Christie’s і Sotheby's.

Художниця доводиться не лише правнучкою Фройду. Вона донька одного з найзнаменитіших і високооплачуваних художників 20-го століття – Люсьєна Фройда. У травні 2008 року його картина "Соціальний доглядач спить" була продана за рекордною ціною 33,6 млн дол. За даними ЗМІ, цю картину придбав російський олігарх Роман Абрамович.

Раніше повідомлялось, що PinchukArtCentre відкрив виставку премії Future Generation Art Prize 2012.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: правнучка Зигмунда Фройда, Ігри розуму, Львова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]