Сб, 2024-04-20, 08:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:00
Два американці зірвали рекордний джекпот на майже 580 мільйонів доларів
Інші останні Новини світу

У США оголосили результати лотереї PowerBall. Володарями рекордного в її історії джекпоту в розмірі 579,9 мільйона доларів стали два американці, повідомляє ABC News з посиланням на організаторів змагання.

Імена щасливчиків не повідомляються. Відомо лише, що один з білетів було куплено в штаті Міссурі, а другий - в Арізоні. Виграшною комбінацією виявилася така послідовність цифр: 5, 16, 22, 23, 29 і 6.

Прикметно, що перші п'ять цифр змогли вгадати аж 66 осіб, але на останній всі вони "промахнулися". Тим не менше, 58 з них отримають по одному мільйону доларів, а вісім - по два мільйони, повідомили організатори.

Що стосується переможців, то вони зможуть отримати 327 млн доларів на двох відразу (по 163 кожному), або, якщо вважатимуть за краще, - всю суму призу, яка буде виплачуватися їм рівними частинами протягом 29 років. Утім, після сплати податків сума виграшу неминуче скоротиться. Так, у разі одноразової виплати 327 млн кінцева сума становитиме лише 251 млн доларів, що, втім, теж непогані гроші.

Нагадаємо, спочатку ж джекпот становив 500 мільйонів доларів. Однак через збільшення ажіотажу минулого вівторка (20 листопада) продаж лотерейних білетів різко збільшився, і сума джекпоту підвищилася на 50 мільйонів.

За годину до закінчення лотереї квитки розкуповувалися зі швидкістю 131 тисяча на хвилину. У підсумку напередодні сума виграшу досягла 579,9 мільйона доларів. Для PowerBall це рекордний показник за всю історію існування цієї лотереї та другий за величиною в історії всіх американських лотерей.

Беззастережний же рекорд належить іншій лотереї - Mega Millions. Минулої весни її джекпот сягнув 656 млн доларів. Правда, сума істотно зменшилася, коли її довелося розділити, бо переможців виявилося аж троє.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: джекпот, 580 мільйонів доларів, Два американці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]