Сб, 2024-04-20, 13:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Від туристів Колізей огородять захисним бар'єром
Інші останні Новини світу
Один із символів Риму - амфітеатр Колізей - буде обгороджено захисним бар'єром так, щоб туристи не підходили надто близько до зовнішніх стін стародавнього пам'ятника, повідомляє Newsru.com з посиланням на Reuters.

На такий крок італійці зважилися після того, як в останні роки були зафіксовані випадки падіння на землю фрагментів амфітеатру, особливо після сильних дощів.

За словами представників археологічної служби, бар'єр являтиме собою чавунні колони, які встановлять на рівні вулиці на відстані від 5 до 16 метрів від стін Колізею, одного з найбільш відвідуваних пам'яток архітектури Вічного міста.

У липні минулого року італійська газета написала про те, що з південного боку Колізей на 40 сантиметрів нижчий, ніж на півночі, припустивши, що давньоримська арена може бути в небезпеці.

Проте, за заявою офіційних осіб, ніякої загрози стабільності пам'ятника, одного з найбільш упізнаваних символів Рима, зведеного в епоху правління імператорів династії Флавіїв, немає.

Колізей зараз стоїть на порозі своєї першої за 73 роки масштабної реставрації. Реалізація реставраційного проекту, оціненого в 25 мільйонів євро (32,33 мільйона доларів), почнеться в наступному місяці і закінчиться в 2015 році.

Реставрація Колізею, яку відкладали три роки через бюрократичні проблеми, буде здійснюватися поетапно, тож амфітеатр, подивитися на який щороку з'їжджаються сотні тисяч туристів, як і раніше, зможе приймати відвідувачів.

Раніше повідомлялося, що через негоду в Італії обвалилися фрагменти верхньої частини амфітеатру Колізею.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1325 | Додав: adminA | Теги: захисним бар'єром, колізей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]