Вт, 2024-03-19, 05:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Єврофани в Україні випивають дуже багато пива і скуповують сувеніри
Інші останні Спортивні новини

Євротуристи від початку Євро-2012 вже витратили в Україні чимало грошей, хоч дехто з них і нарікає на український сервіс. Пиво, їжа, сувеніри та готелі прогнозовано дають найбільший виторг.

У фан-зонах ледве встигають підвозити харчі та напої. Після матчу зі Швецією випили геть усе пиво, кажуть продавчині. І це попри те, що ціни тут кусаються.

Під час матчу шведів у фан-зоні було небагато. Свої гаманці тут розкривали українці. Футболки збірної України по 300 гривень просто розмели. Найнесподіваніший сувенір - постільна білизна із символікою Євро, яка коштує 500 гривень. Але і її люди залюбки розбирають, хваляться продавці.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Апетит шведів до пива продавців узагалі здивував. У Києві, на Трухановому острові, де отаборились скандинави, пиво підвозять по кілька разів на день. Не відстають від шведів й інші інтуристи.

"Коли грала збірна України, у нас винесли взагалі все пиво на всіх чотирьох фан-зонах. Нам просто реально його не вистачило. Ми до такого не були готові. Зараз ми, звичайно, виправимося і завеземо пива. Знаєте, був такий анекдот: щоб хом'як подавився!" - запевнив генеральний директор компанії-виробника пива Петро Чернишов.

Свято і на вулиці продавців фаст-фуду. Біля фан-зони у Києві їхні заробітки зросли у півтора разу.

А от витрачатись на дзвінки додому європейці не квапляться, кажуть оператори мобільного зв'язку. Вони підрахували, що в середньому європейський турист здійснює дзвінків на 5-6 хвилин і відправляє не більш ніж 5 "есемесок".

Нагадаємо, що 8 червня на Майдані Незалежності офіційно запрацювала фан-зона Євро-2012 в Києві. Оптимальна наповнюваність київської фан-зони становить до 70 тисяч осіб. За перші два дні роботи фан-зони вболівальники там випили 30 тисяч літрів пива.

В цілому, Україна розраховує на приїзд 800 тисяч іноземних уболівальників. Їхнє перебування вносить корективи в життя міст-господарів. А українські дівчата сприймають Євро-2012 як шанс вийти заміж за іноземця і вже почали шлюбні ігри.

Німці у Києві цікавляться історією, а шведи здебільшого п'ють

Між матчами іноземні фанати мирно і шляхетно гуляють та п'ють. Шведи вже обжились, а ось німці, яких зустріли журналісти, ніяк не могли знайти дорогу до пабу.

Втім, німці виявилися допитливіші, аніж шведи. Вони бігали Києвом, бачили Золоті Ворота, Софію та Андріївський узвіз. Це при тому, що матч їхньої збірної мав відбутись у Харкові.

Зранку шведи вмилися і одразу всілися за пиво. На дозвіллі шведи грають у карти. Запитання про те, що ж вони гарного бачили у Києві, їх дивує. "Цікаве запитання. Я не рахую, скільки я випив. Ну й що, що зранку? В перерві між матчами ми теж п'ємо. Іноді буваємо у центрі міста. Пам'ятки? Щось не пригадую", - каже один зі шведських вболівальників.

Тим часом німці оглядали Михайлівську площу. Вони єдині, хто зацікавився історією Києва. Німці питають, де історичний музей і найближчий паб. "Це київський Монмартр", - кажуть німці про Андріївський узвіз.

До лікарень столиці потрапило більше десятка іноземних фанів, майже всі надходять п'яними

У лікарнях Києва перебувають 11 іноземців, які приїхали на Євро-2012. Всього від початку турніру по допомогу до людей у білих халатах звернулися 59 гостей країни.

Медичні заклади про комфорт іноземців потурбувалися завчасно: навіть вивіски на відділеннях продублювали англійською. У приймальних відділеннях разом із медиками цілодобово чергують волонтери – допомагають пацієнтам спілкуватися з лікарями.

Здебільшого іноземців госпіталізують із переломами та забиттями. У деяких несподівано проявляються задавнені проблеми, наприклад, апендицит. Дехто жалівся на укуси кліщів. Столичних медиків тішить, що жодного випадку завезення або ж спалаху інфекційних хвороб на сьогодні не виявлено.

"Не буду приховувати, що майже всі вболівальники в стані алкогольного сп'яніння", - визнав головний лікар Олександрівської лікарні Роман Василишин.

"Сьогодні привезли шведа. Ми його переправили в токсикологічне відділення лікарні швидкої допомоги, бо алкогольне сп'яніння було таке, що вимагало не загального медичного напрямку, а вже специфічного", - зізнався він.

Найважча на цей момент травма – також у представника Швеції. Він дістав ушкодження голови, коли оступився і вдарився об бруківку. Наразі вболівальник перебуває в реанімації 17-ї лікарні. Лікарі кажуть, що його стан стабільний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1285 | Додав: admin | Теги: Євро-2012 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]