Вт, 2024-03-19, 09:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Свіжий список ворогів ЗМІ склали журналісти
Інші останні Політичні новини

Національний союз журналістів оприлюднив список чиновників і політиків, які перешкоджають професійної діяльності співробітників ЗМІ, пише газета "КоммерсантЪ-Украина".

Список цього року очолили керівники парламентських фракцій Партії регіонів Олександр Єфремов, Народної партії Ігор Шаров і Комуністичної партії Петро Симоненко.

Вони потрапили в список за те, що 26 квітня звернулися до спікера парламенту Володимира Литвина із проханням не допускати до сесійної зали сторонніх осіб під час блокування опозицією роботи Верховної Ради.

Симоненко вважає, що потрапив у список несправедливо: "Коли підписувалося звернення (до Володимира Литвина), мене в Києві не було. Його підписували мої колеги. Їхнім аргументом було те, що з метою безпеки на балконах не має бути журналістів під час непленарного засідання".

"А під час пленарної частини - будь ласка, ніхто за руку не хапає й мікрофона не вириває", - сказав він.

Разом з тим голова парламентського комітету з питань свободи слова й інформації Юрій Стець ("Наша Україна - Народна самооборона") зазначив, що в цьому списку не вистачає й пана Литвина.

"Уперше за 20 років журналістів не пустили на робоче місце. Це навіть не прихована цензура, а просто нахабна поведінка людей, що вказують, кому і як ходити на роботу", - сказав він.

Разом з тим, на думку голови НСЖУ Олега Наливайка, найчастіше свобода слова порушується в областях. Тому більшість списку - вісім з десяти позицій - становлять представники місцевих органів влади.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович очолив антирейтинг "Вороги преси -2010", який був складений ГО "Інститут масової інформації" та Київською незалежною медіа-профспілкою.

А за рік до цього аналогічний антирейтинг очолив генпрокурор Олександр Медведько.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1089 | Додав: adminA | Теги: журналісти, список ворогів ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]