Вт, 2024-03-19, 13:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
Київ прибирають до рук "оксамитовим путчем", Герега в.о. мера
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Глава КМДА Олександр Попов у разі своєї перемоги на виборах міського голови столиці має намір просити президента об'єднати посади мера і глави КМДА.

Про це він заявив перед церемонією відкриття Андріївського узвозу в неділю, відповідаючи на питання журналістів, передає Інтерфакс-Україна.

"Виходячи з логіки, напевно, в цьому році (слід провести вибори мера Києва). Я не думаю, що потрібно багато часу, щоб якесь рішення було прийнято. Я думаю, в цьому році", - заявив він.

"Я і раніше заявляв, що якщо доля мені дасть можливість в подальшому працювати на такій посаді, я обов'язково буду просити президента об'єднати ці дві посади в одній", - додав він.

Все по закону, стверджує голова КМДА. Герега займе місце Черновецького

Обов'язки Київського міського голови буде виконувати секретар Київської міськради Галина Герега, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це повідомив глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов перед церемонією відкриття Андріївського узвозу в неділю, 3 червня.

"Автоматично в такому випадку передбачено законом - секретар міської ради виконує обов'язки міського голови", - сказав Попов.

За словами Попова, заяву Черновецького про відставку буде розглянуто на засіданні міськради, яка звернеться до Верховної Ради з проханням про призначення виборів міського голови столиці.

Він зазначив, що після вихідних будуть проведені консультації з фракціями щодо визначення дати розгляду цієї заяви.

Відповідаючи на питання журналістів, глава КМДА зазначив, що для нього не стала несподіванкою заява Черновецького.

"Він її написав 31 травня, наскільки я цю ситуацію знаю. Те, що він вчора її оприлюднив, напевно, це логічно", - зазначив він.

Як повідомлялося, у суботу, 2 червня Черновецький повідомив, що 1 червня написав заяву про відставку.

Реконструкції, як на Андріївському узвозі, повинно вистачити на 30 років, похвалився Попов

У Києві після реконструкції відкрили Андріївський узвіз, передає Інтерфакс-Україна.

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що Андріївський узвіз не закриватимуть після Євро-2012 для завершення реконструкції.

"Ми не будемо закривати. Це локальні моменти. Є будинки, реконструкцію яких ми зробимо", - сказав він сьогодні, 3 червня, перед церемонією відкриття Андріївського узвозу.

Попов знову заявив, що деякі будівлі на Андріївському узвозі, які знаходяться в аварійному стані, будуть розібрані і відновлені зі збереженням зовнішнього вигляду. За його словами, у комунальній власності перебувають три таких будинки, один з них точно буде розібрано.

"Безумовно, зупинятися ми не будемо. Зараз ми можемо точно стверджувати, що немає загрози для вулиці, немає загрози для церкви", - сказав він, додавши, що Андріївському узвозу не загрожують зсуви та інші аварійні ситуації. "Те, що зробили, це, як мінімум, на тридцять років", - заявив Попов.

За словами глави КМДА, бруківка, яку зняли у ході реконструкції Андріївського узвозу, знаходиться на складах Київавтодору. Частина цієї бруківки буде використана для реконструкції інших вулиць міста.

Крім того, Попов повідомив, що Андріївський узвіз після реконструкції буде закритий для руху транспорту, вулиця стала повністю пішохідною. За його словами, протягом місяця на в'їздах на Андріївський узвіз будуть встановлені автоматичні загороджувальні конструкції.

З нагоди завершення реконструкції на спуску сьогодні проходить святкова театралізована програма. Співавтором культурної програми виступив відомий співак та громадський діяч Олег Скрипка.

Зокрема, на Андріївському узвозі актори виступають в костюмованих імпровізаціях за мотивами роману Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита", в музично-літературних композиціях "Біла гвардія" і "За двома зайцями". Також на історичній вулиці виступають вокально-хорові народні колективи, музиканти, що грають на старовинних інструментах.

Як повідомлялося, офіційно Андріївський узвіз відкриють 3 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 980 | Додав: admin | Теги: Герега, в.о. мер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]