Вт, 2024-03-19, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:16
М'янма: В сутичках між буддистами і мусульманами загинули 50 осіб
Інші останні Новини світу

У результаті сутичок між мусульманами і буддистами на заході М'янми в період з 28 травня по 14 червня загинули 50 осіб, ще 54 отримали поранення. Відповідні дані наводить в суботу, 16 червня, щоденна газета "Нью лайт оф М'янма", передає ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, заворушення спалахнули в штаті Ракхайн на кордоні М'янми з Народною Республікою Бангладеш наприкінці травня. Влада країни ввела в Ракхайні режим надзвичайного стану. Сутички спровокував напад на мусульман, здійснений групою розлючених буддистів, які воліли помститися за згвалтування і вбивство своєї одноплемінниці. Саме після цієї події в штаті Ракхайн почалися масові зіткнення, що супроводжувалися вбивствами і підпалами.

В Ракхайні, більшість населення якого складають буддисти, проживає народність рохінджа, представники якої сповідують іслам і є етнічною і релігійною меншістю в М'янмі. ООН вважає рохінджа однією з найбільш пригноблених етнічних меншин на Землі.

Крім того, етнос рохінгья, не має офіційного статусу, оскільки в Бірмі цих людей вважають нелегальними іммігрантами з сусідньої Бангладеш.

Нещодавно міністри закордонних справ країн Євросоюзу погодилися зняти всі санкції з Бірми (офіційна назва - М'янма) на рік, окрім заборони на ввезення зброї у Рангун, на знак визнання демократичних змін, які відбулися за останній час у країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 935 | Додав: admin | Теги: мусульмани, сутички, буддисти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]